Lounais-Häme

Asunnottomille kerätään taas lapasia ja villasukkia – Lähimmät keräyspisteet Lahdessa, Turussa ja Tampereella

Kuva: Soile Toivonen
Kuva: Soile Toivonen

Ehkäisevän päihdetyön yhdistys EHYT kerää jälleen lapasia, villasukkia, kaulahuiveja, pipoja ja muita lämpimiä asusteita lahjoituksina asunnottomille.

Keräys jatkuu 15. lokakuuta asti. Seutuamme lähimmät keräyspisteet sijaitsevat Lahdessa, Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Keräyspisteiden tarkat osoitteet löydät täältä.

Keräys järjestetään nyt kolmannen kerran. Ensimmäisenä vuonna lahjoituksia tuli noin 3 000 ja viime vuonna keräys tuotti jo 20 000 lapas- ja villasukkaparia sekä runsaasti myös muita villa-asusteita.

Villa-asusteet jaettaan Asunnottomien yön tapahtumissa 17. lokakuuta. Viime vuonna joitakin lahjoituksia jäi lokakuussa jakamatta, mutta ne lahjoitettiin joulun alla asunnottomien asumisyksiköihin, palvelukeskuksiin ja asuntoloihin.

Asunnottomia oli Suomessa viime vuoden lopulla ARA:n selvityksen mukaan 5 500.

– Asunnottomien joukkoon mahtuu kaikenikäisiä, niin yksinäisiä kulkijoita kuin kokonaisia perheitäkin. Yleisimmin asunnottomuuteen johtaa maksamattomat vuokrat tai parisuhteen kariutuminen. Taustalla on usein myös monia muitakin tekijöitä, kuten päihteiden käyttöä tai merkintöjä luottotiedoissa, kertoo kampanjan vetäjä, EHYTin kampanjakoordinaattori Marjo Rinne.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti