Lounais-Häme

Asuntojen hinnat laskivat pääkaupunkiseudulla kesäkuussa

Helsinki
31.07.2018, 10:26

Talous

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat pääkaupunkiseudulla 0,9 prosenttia toukokuusta kesäkuuhun, ilmenee Tilastokeskuksen julkistamista ennakkotiedoista.
Pääkaupunkiseudun asuntohinnat olivat nousseet alkuvuonna verrattain nopeasti, mutta kesäkuussa hinnat kääntyivät ainakin hetkellisesti laskuun.
Muualla maassa vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat pysyivät kesäkuussa lähes ennallaan.
Pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna asuntojen hinnat ovat kehittyneet selvästi eri suuntiin pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa. Vuodesta 2015 lähtien vanhojen osakeasuntojen hinnat ovat kohonneet pääkaupunkiseudulla noin kahdeksan prosenttia. Muualla Suomessa hinnoissa on ollut laskua prosentin verran. Itä-Suomessa hinnat ovat tippuneet eniten, lähes yhdeksän prosenttia vuoden 2015 tasolta.
Kesäkuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta pääkaupunkiseudulla oli 3 767 euroa. Muualla Suomessa keskimääräinen neliöhinta oli 1 638 euroa.

Kouvolassa nopeaa nousua

Toisen vuosineljänneksen aikana vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat erityisen nopeasti Kouvolassa, Rovaniemellä ja Porissa. Kouvolassa hinnat nousivat 13,0 prosenttia, Rovaniemellä 8,7 prosenttia ja Porissa 8,5 prosenttia edellisestä neljänneksestä.
Uusien kerrostaloasuntojen hinnat nousivat huhti-kesäkuussa muualla Suomessa jopa nopeammin kuin pääkaupunkiseudulla. Muualla maassa hinnat kohosivat 3,5 prosenttia edellisestä neljänneksestä, kun pääkaupunkiseudulla nousua kertyi 2,6 prosenttia.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic