Lounais-Häme Forssan seutu

Kiinteistönvälittäjät: Asuntokauppa käy vireästi Forssan seudulla – Kysyntää kaikenkokoisista kohteista

Asuntokauppaa on Forssan seudulla piristänyt myös se, että myytäville asunnoille on löytynyt selkeästi oikea hintataso.
Asuntokauppa sujuu pirteästi Forssan seudulla. Kiinteistönvälittäjä Samu Pohjola SKV Kiinteistönvälitys Forssa oy:stä esittelee kerrostaloasuntoa Pekolankadulla Forssassa. Kuva: Tapio Tuomela
Asuntokauppa sujuu pirteästi Forssan seudulla. Kiinteistönvälittäjä Samu Pohjola SKV Kiinteistönvälitys Forssa oy:stä esittelee kerrostaloasuntoa Pekolankadulla Forssassa. Kuva: Tapio Tuomela

Asuntokauppa käy vireästi Forssan seudulla. Kysyntää on niin omakotitaloista kuin kaikenkokoisista kerrostaloasunnoistakin. Rivitalojen myynti on myös piristynyt tänä vuonna.

– Koko tämä vuosi on ollut asuntokaupassa positiivinen, ja erityisesti viime kuukaudet ovat olleet oikein hyviä. Hyväkuntoiset, uudehkot ja kompaktinkokoiset omakotitalot ovat erittäin kysyttyjä. Kerrostaloasunnoista menevät hyvin kaupaksi erityisesti Forssan keskustassa sijaitsevat kaksiot ja kolmiot ja sijoittajat ostavat yksiöitä, ja myös rivitalojen kauppa käy hyvin, kertoo kiinteistönvälittäjä Samu Pohjola SKV Kiinteistönvälitys Forssa oy:stä.

Myyntijohtaja Jarkko Nikander OP Kodista kertoo varsinkin rivitalokaupan vilkastuneen koko Forssan talousalueella tänä vuonna. Kaikkein kysytyimpiä kohteita ovat kuitenkin Forssan keskustassa sijaitsevat kerrostaloasunnot ja alle 150 000 euron hyvin hoidetut omakotitalot. Nikanderin mukaan omakotitaloissa on huomioitavaa nimenomaan se, että kun talosta on pidetty hyvää huolta myös myytävyys paranee selvästi.

– Asuntokauppaa on Forssan seudulla piristänyt myös se, että myytäville asunnoille on löytynyt selkeästi oikea hintataso. Hyvä työllisyystilanne ja korkotaso vaikuttavat siihen, että ostajissa on myös nuoria, Nikander sanoo.

Lue alkuvuoden tilanteesta: Asuntokauppa on Suomessa alkanut tänä vuonna vaisusti – Forssan seudulla mökit menevät kuitenkin kaupaksi

Asunto ostetaan tarpeeseen

Asuntokauppa sujuu Forssan seudulla Forssan Isännöinti ja Kiinteistönvälitys oy:n toimitusjohtajan Mikko Ryypön mukaan erittäin hyvin.

– Kauppa on käynyt jopa yllättävänkin vilkkaasti. Kaikenlaiset asunnot kiinnostavat niin omakotitaloista, mökeistä ja rivitaloista kerrostaloasuntoihin. Forssan seudulle on tyypillistä, että asunto ostetaan tarpeeseen. Palvelujen läheisyys tuo Forssan keskustaan erityisesti suuriin ikäluokkiin kuuluvia. Tämä on koko seutukunnan kannalta hyvä asia, koska heiltä vapautuu samalla omakotitaloja, joita lapsiperheet ostavat, Ryyppö sanoo.

Paluumuuttajat tulevat

Forssan Kiinteistökauppiaat oy:n yrittäjä Tuula Tykki kertoo kevään ja kesän olleen asuntokaupassa ruuhkaisia, eivätkä markkinat ole hiljentyneet syksynkään tullen.

– Kaikenlaiset asunnot kiinnostavat, ja mielenkiintoinen ilmiö on, että esimerkiksi puoli vuotta myynnissä olleelle kerrostalokolmiolle olisi vastikään löytynyt kaksikin ostajaa. Forssasta ostavat kerrostaloasuntoja esimerkiksi pääkaupunkiseudulta tulevat paluumuuttajat, joita houkuttelevat alhaisemmat asumiskustannukset ja vihreä ympäristö. Teemme kiinteistökaupastamme noin 70 prosenttia asemakaavan ulkopuolella, ja omakotitalojen ja mökkien kauppa käy myös hyvin. Mökeille on kysyntää ympäri vuoden eikä ainoastaan keväällä ja kesällä. Urjalasta on esimerkiksi mennyt kaupaksi omakotitaloja Tampereella työssä käyville. Tämä johtuu Urjalan Tamperetta alhaisemmasta hintatasosta, Tykki kertoo.

Asuntojen myyntiaika vaihtelee alan yrittäjien mukaan huomattavasti kohteen ja sen hinnan mukaan. Parhaimmillaan asunto saattaa mennä kaupaksi jo ensiesittelyssä, mutta toisinaan myyjältä vaaditaan huomattavaa kärsivällisyyttä. Parhaiten menevät yleensä kaupaksi uudemmat, 2000-luvulla valmistuneet asunnot. Asuntojen hintataso on pysynyt kiinteistönvälittäjien mukaan Forssan seudulla suunnilleen entisellä tasollaan. Hinnat eivät ole nousseet, mutta pudotustakaan ei ole tullut. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic