Lounais-Häme

Attendo-kauppa eteni Humppilassa

Humppilan kunnanhallitus hyväksyi kauppakirja- ja maanvuokraussopimusluonnokset Mäntyrinteen palvelukeskuksen rakennusten myynnistä ja maa-alueen vuokrauksesta Attendolle. Asiasta jouduttiin tosin äänestämään. Lisäksi kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ahola (kesk.) sekä jäsen Aira Suikki (kok.) jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen.

Keskustelun aikana Jukka Rouhiainen (kesk,) ehdotti, että kunnanhallitus päättää esityksen mukaisesti Reetta Koskisen (kesk.), Janne Kankareen (kok.), Aila Suikkasen (sd.) ja Timo Nikkasen (sd.) kannattamana. Suikki ja Ahola olivat asiasta eri mieltä. Kunnanhallitus päätti asiasta esityksen mukaisesti äänin 5–2.

Luonnoksiin voidaan tehdä vielä molempien osapuolten suostumuksella pieniä tarkennuksia, jos ne ovat välttämättömiä kaupan toteutumisen kannalta.

Kunnanhallitus valtuutti kunnanjohtajan ja hallintojohtajan allekirjoittamaan sopimukset kunnan puolesta.

 

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ahola (kesk.) siirsi viikko sitten asian käsittelyä, koska tietoa ei hänestä ollut tuolloin riittävästi.

Ahola myöntää suhtautuvansa kauppaan vastahankaisesti. Edellinen kunnanvaltuusto päätti Mäntyrinteen myynnistä huhtikuussa.

Hanke on herättänyt kunnassa osaltaan huolta ja epäilyksiä.

 

Humppilan kunta on saamassa Mäntyrinteen rakennuksista miljoona euroa:.

Kauppahinnasta 10 prosenttia kaupanteon yhteydessä, 20 prosenttia, kun Attendon uuden hoivakodin rakennuslupa on myönnetty, ja 70 prosenttia, kun uusi hoivakoti on vastaanotettu ja valmis operatiiviseen käyttöön. Näin kunta on saamassa valtaosan ostosummasta ilmeisesti vasta vuoden 2019 puolella.

Attendo on lisäksi jatkossa maksamassa Mäntyrinteen maapohjasta kunnalle varsin nimellistä vuosivuokraa. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/41623-attendo-papereille-tuumaustauko-humppilassa

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti