Lounais-Häme

Attendoa ei jätetty unholaan Humppilassa

 

Humppilan valtuusto hyväksyi jo toisen kerran Attendo-kaupat. Tälläkin kerralla päätös tehtiin äänestyksen jälkeen.

Paikalla oli 19 valtuutettua 21 valtuutetusta. Äänestystulos oli 16-3.

Kunnanvaltuusto hyväksyi kunnanhallituksen esityksen, jonka mukaan Mäntyrinteen palvelukeskuksen kiinteistö myydään Attendolle miljoonalla eurolla.

Lisäksi valtuusto valtuutti kunnanhallituksen toteuttamaan kaupan parhaiksi katsomillaan ehdoilla.

Valtuusto myös valtuutti kunnanhallituksen neuvottelemaan vuokra- ja palvelusopimusten muuttamisesta kunnan ja Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän kanssa.

Kunnanhallituksen esityksen puolesta äänesti 16 valtuutettua. Kolme valtuutettua, Kaija Romppainen (kok. ent. kesk.), Aira Suikki (kok. ent. kesk.) ja Eira Rosenberg (vihr.), oli Romppaisen esityksen kannalla.

Romppainen esitti, ettei neuvotteluja Attendon kanssa jatketa.

-Attendo pitää jättää unholaan, Romppainen sanoi.

Kunnanvaltuusto oli päättänyt jo maaliskuisessa kokouksessaan, että Mäntyrinteen rakennus myydään Attendolle. Päätöksestä tehtiin kuitenkin kaksi valitusta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Toisen valituksen teki Pekka Niinikoski, toisen Eira Rosenberg.

Niinikoski perusteli valitusta menettelytapavirheellä. Valitukset ovat vireillä hallinto-oikeudessa, kunnes kumpikin valittajista peruu valituksensa.

-Jos asian käsittelyssä on tapahtunut virhe, niin valtuustolla täytyy olla oikeus korjata päätös. Miksi meidän pitäisi odotella hallinto-oikeuden päätöstä ennen kuin korjaamme virheen, kunnanjohtaja Jari Keskitalo totesi Rosenbergille, joka halusi selvityksen, miksi asia otettiin esille ennen hallinto-oikeuden käsittelyä.

Keskitalo lisäsi, että asian uudelleenkäsittely valtuustossa on juuri se toiminta, miten valittajat halusivatkin.

-Tässä toimitaan täsmällisesti valittajien toiveen mukaisesti.

Keskitalo kertoi myös, että rakennuksen kiinteistöarvio on tilattu Realia Managementilta ja sen pitäisi valmistua toukokuun 5. päivä. Hallitus käsittelee arviota toukokuun 8. päivän kokouksessa.

Keskustelun aikana valtuuston puheenjohtaja Eeva Nurmi ehti muutaman kerran kopauttaa nuijan pöytään keskustelun päättymisen merkiksi, mutta muun muassa Suikki halusi vielä jatkaa keskustelua.

Rosenberg, Romppainen ja Suikki jättivät eriävän mielipiteen Mäntyrinne-päätöksestä.

Valtuusto hyväksyi kokouksessa nuorisovaltuuston kaksi ehdotusta. Vuoden 2017 Humppilan vuoden nuoreksi nimettiin Ville Rikkonen. Nuorisovaltuuston mukaan Rikkonen on esimerkillinen humppilalainen nuori.

Rikkonen palkitaan Humppila-päivän yhteydessä.

Nuorisovaltuusto esitti myös, että nuorisovaltuuston jäsenille maksetaan jatkossa 25 euron kokouspalkkio. Kunnanvaltuusto hyväksyi esityksen mukisematta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic