Lounais-Häme

Teurontielle rahaa, kantatie 54:lle riista-aitaa ja rahaa Tammelan luontokohteisiin – Budjettilisäykset hyödyttävät myös Kanta-Hämettä

Tammelan Teurontie on kärsinyt routavauroista jo pitkään. Nyt on tulossa rahaa korjauksiin. Kuva: Seppo Pessinen

Vuoden 2019 budjettilisäyksistä irtoaa rahaa myös Kanta-Hämeelle. Lisärahaa on budjetoitu esimerkiksi teiden korjauksiin ja parannuksiin.

Keskiviikkona julkistetussa budjetissa esimerkiksi kantatie 54:n riista-aidalle on varattu 370 000 euroa. Riihimäen ja Vojakkalan välisellä tieosuudella tapahtuu vuosittain lähes sata peurakolaria, ja tielle on haviteltu lisää riista-aitaa jo pitkään.

Riihimäen valtatie 3:n liityntäpysäköinnin rakentamiseen Herajoen risteysalueelle varataan 200 000 euroa. Liityntäpysäköintiä on odotettu Riihimäellä, koska se parantaa työssäkäyntiliikennettä.

Lisäpanostuksia budjetissa osoitettiin myös Hausjärven ja Riihimäen Selänojatien, Janakkalan Tanttalantien, Tammelan Ojajärventien ja Lopen Järventaustantien ja Hirvijärventien peruskorjauksiin.

Erillisellä kelirikkorahoituksella korjataan muun muassa Tammelan Teurontie, Hausjärven Puujaantie ja Lopen Mustajoentie. Lisäksi hallituspuolueiden lisäysesityksellä Hämeenlinnan Liesontie–Porraskoskentie peruskorjataan ja asfaltoidaan 900 000 euron määrärahalla.

 

Lisärahoitus saivat myös Kanta-Hämeen luontokohteet.

Aulangon näkötornin peruskorjaukseen on budjetissa varattu 200 000 euroa ja Liesjärven ja Torronsuon korjaus- ja kehittämistöihin 400 000 euroa. Evolle korjausrahoitusta on osoitettu 150 000 euroa.

Melkuttimen ja Luutaharjun tiet ja Komion suojelualueen rakenteet saavat 50 000 euron korjausrahoituksen.

Yhteensä valtion talousarvioon on tulossa 60 miljoonan euron lisäkohdennuksia. Kohdennuksista sopivat hallituspuolueiden vastaavat Timo Kalli (kesk), Timo Heinonen (kok) ja Matti Torvinen (sin).

– Yhteistyö sujui hyvin ja ratkaisuihin päästiin kohtuullisen helpolla. Tarpeita oli paljon ja kaikki ei tietenkään mahtunut mukaan, mutta kokonaisuus on minusta hyvä ja hallituksen pohjaesitystä täydentävä, Heinonen kommentoi. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic