Lounais-Häme Humppila

Aurinko Kustannus avasi Humppilassa kirjakaupan – "Kustantaminen on ainakin sivistynyt tapa köyhtyä"

Vihtiläiskustantamo on perustanut runsaan vuoden aikana kolme kirjakauppaa, joista uusin avasi ovensa Humppilassa.
Kustantaja Jussi Erkintaloa ilahduttaa se, että aiemminkin Humppilassa kirjakaupan myyjinä toimineet Päivi Lahtonen ja Mervi Painola jatkavat nyt Aurinko Kustannus oy:ssä.
Kustantaja Jussi Erkintaloa ilahduttaa se, että aiemminkin Humppilassa kirjakaupan myyjinä toimineet Päivi Lahtonen ja Mervi Painola jatkavat nyt Aurinko Kustannus oy:ssä.

Vihtiläinen Aurinko Kustannus oy avasi Humppilan Lasin tiloissa uuden kirjakaupan viime lauantaina.

– Samassa tilassa on aiemminkin toiminut kirjakauppa, joten ihmiset ovat tottuneet käymään täällä. Lisäksi Humppila on sopivan lyhyen matkan päässä Vihdistä, kustantaja Jussi Erkintalo toteaa.

Kustannusyhtiö avasi ensimmäisen kirjakauppansa Vihdissä viime keväänä. Syksyllä yhtiön toinen kirjakauppa avasi ovensa Salon Piihovissa.

– Kustannamme vuosittain ainakin kuusikymmentä kirjaa, ja kirjakauppatoimintammekin on kuta kuinkin kannattavaa, vaikka lukuharrastus on kärsinyt inflaatiosta. Olemme kuitenkin pieni organisaatio, kulut ovat sitä myöten maltillisia emmekä havittele kivitaloa Helsingin keskustasta. Toisaalta voisi ajatella, että kustantaminen on ainakin sivistynyt tapa köyhtyä.

Erkintalo uskoo kuitenkin kirjaan.

– Tieteellisesti on todistettu, että stressitaso alenee jo kuuden minuutin lukemisen myötä. Toisaalta olen nähnyt, että teini-ikäisetkin ostavat ystävälleen syntymäpäivälahjaksi kirjan, ja se on todella ilahduttavaa.

Asiantuntemusta

Aurinko Kustannus oy perustettiin vuonna 2009. Perustajat ovat Kustannus oy Arkin entisiä työntekijöitä, jotka ostivat yrityksen Suomen luterilaiselta evankeliumiyhdistys Sley:ltä.

– Jatkamme itsenäisenä ja riippumattomana yrityksenä. Kristilliset kirjakauppiaat ehkä pitävät yritystämme kristillisenä, mutta perinteiselle kuluttajalle taustalla ei ole merkitystä. Erotamme myös kristillisen ja perinteisen puolen selkeästi, eikä meillä ole herätysliiketoimintaa tai kristillistä taustajärjestöä. Uskoisin, että toimintaamme arvostetaan ennen muuta sisällön ja laadukkaiden tuotteiden vuoksi, Jussi Erkintalo pohtii.

Humppilassa aloittaneen Auringon kirja- ja paperipuodin valikoimissa on mm. kaunokirjallisuutta, tietokirjoja ja lastenkirjoja.

– Kirjoja on noin 3500, ja valikoimaa uudistetaan noin vuoden välein. Kuuntelemme kuluttajaa ja haluamme vastata asiakkaan kysymyksiin ja toiveisiin. Ajankohtaisen ja vaihtuvan valikoiman ohella tärkeää on asiakkaiden tarpeiden tunnistaminen. Humppilassa hienoa on sekin, että tässä samassa aiemmin toimineen kirjakaupan myyjät jatkavat nyt meidän palveluksessamme.

Moni kirjakauppa on sulkenut ovensa viime vuosina. Usein syynä on ollut turhauttava kilpaileminen isojen markettien kirjaosastojen kanssa.

– Meillä on paljon tuotteita, joita ei löydy marketeista. Ja tietenkin henkilökunnan asiantuntemus on ehdoton kilpailuvaltti. Suunnitelmissamme on myös avata aivan lähiaikoina seuraava kirjakauppa. Koska asia ei ole vielä täysin varmistunut, en tässä vaiheessa paljasta paikkakuntaa.

Erkintalo toteaa, että aukioloaikoja saatetaan vielä säätää sen mukaan, miten kiinteistön muut yrittäjät pitävät liikkeensä avoinna.

– Nyt kirjakauppa on avoinna arkisin klo 10–18, lauantaisin klo 11–18 ja sunnuntaisin klo 11–17.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic