Lounais-Häme Forssa

Aurinkorannan kaava on vihdoin valmistumassa – Loimijoen rantaan suunnitellaan koteja jopa 1300 ihmiselle

Maankäyttösopimuksissa on ollut hieromista yhdeksän maanomistajan kanssa.
Aurinkorannan aluetta voidaan alkaa vähitellen rakentaa, kunhan valtuusto hyväksyy kaavan.

Linikkala IV A -asemakaava-alueen maankäyttösopimukset ovat osaltaan venyttäneet Loimijoen varren ns. Aurinkorannan asemakaava-ehdotuksen hyväksymistä.

Kaupunki tekee maankäyttösopimuksen peräti yhdeksän maanomistajan kanssa. Aiemmin kaupunki on tehnyt maankäyttösopimuksia yksittäisten toimijoiden kuten Renorin tai Osuuskauppa Hämeenmaan kanssa. Nyt sopimuksia on ollut hieromassa tavallisia kuntalaisia maanomistajina, mikä on vaatinut moninaisia neuvotteluja.

 

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan alueen maankäyttösopimukset ja ehdottaa nyt, että valtuusto hyväksyy tämän jälkeen Linikkala IV -asemakaavan.

Osa maankäyttösopimuksista käsittää pelkästään maanomistajan kaupungille maksamaa rahakorvausta, ja osassa sopimuksia on alueluovutuksia. Yhden maanomistajan kanssa kaupunki tekee molemminpuolista maa-alueiden vaihtoa.

Maankäyttösopimuksen määrittelemillä korvauksilla kaupunki kattaa esimerkiksi alueen katujen ja muun kunnallistekniikan rakentamisen kustannuksia.

Forssa perii maankäyttösopimuskorvauksena osan asemakaavan mukanaan tuomasta maan arvon noususta. Aurinkorannan maista noin neljännes on yksityisessä omistuksessa.

Aurinkorannan kaavaa on valmisteltu vuosikymmenen alkupuolelta saakka.

Kaava-alueen pinta-ala on noin 40 hehtaaria. Alueelle on mahdollista rakentaa liki 70 uutta omakotitaloa, parikymmentä kerrostaloa ja yhdeksän rivitaloa, joiden myötä alueelle voi sijoittua noin 1300 asukasta.

Rakentaminen tapahtuu aikanaan vaiheittain.

Katujen rakennustyöt päästään aloittamaan aikaisintaan ensi vuoden aikana. FL

 

Aiheesta aiemmin: Forssan Aurinkorannan maankäyttösopimus sai hahmonsa, katujen rakentaminen alkaa aikaisintaan ensi vuonna

Uusimmat

Näkoislehti

11.8.2020

Fingerpori

comic