Lounais-Häme Forssa

Autojen rekisteröinnit vähenevät tänä vuonna - Talouskasvun hiipuminen iski pakettiautokauppaan

Kuorma- ja linja-autoja rekisteröitiin aiempaa enemmän.
Autokauppa on jäämässä tänä vuonna jälkeen viime vuodesta henkilö- ja pakettiautojen myynnin laskiessa. Viime vuonna romutuspalkkio piristi autokauppaa. Kuva: Riku Hasari
Suomessa käytössä olevat autot vanhenevat, kun uusien autojen kauppa ei suju. Kuva: Riku Hasari /FL

Uusia henkilö- ja pakettiautoja ensirekisteröidään tänä vuonna vähemmän kuin viime vuonna. Kuorma- ja linja-autojen rekisteröintimäärät sen sijaan ovat kasvamassa.

Henkilöautoja on joulukuun alkuun mennessä ensirekisteröity noin 106 000, joka on yli 7 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-marraskuussa. Rekisteröinnit vähenivät erityisesti alkuvuonna.

Vuonna 2018 ensirekisteröitiin yli 120 000 henkilöautoa, joka on toiseksi korkein määrä tällä vuosikymmenellä. Romutuspalkkion tuella hankittiin lähes 7 000 uutta vähäpäästöistä autoa.

Tänä vuonna ensirekisteröintien määrä on jäämässä noin 113 000 henkilöautoon. Autoala on ennakoinut kysynnän kasvavan ensi vuonna hieman.

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin alkuvuonna 13 595, joka on lähes kuusi prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-marraskuussa. Kysynnän hiipumisen arvioidaan johtuvan talouskasvun hidastumisesta.

Uusien kuorma-autojen rekisteröinnit kasvoivat alkuvuonna kuudella prosentilla.

Uusia linja-autoja on tänä vuonna rekisteröity 15 prosenttia viime vuotta enemmän. Tänä vuonna kalustohankintoja on tehty kaupunkiliikenteessä aiempia vuosia enemmän. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic