Lounais-Häme

Autokauppa piristyi edellisvuodesta

 

Alkuvuoden autokauppa on lähtenyt hyvin käyntiin.

Autoja on myyty enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana niin Forssan Laatuautossa, Astrum Autossa kuin Delta Autossakin. Kaupaksi ovat menneet niin uudet kuin käytetytkin.

-Autoja on myyty reilusti viime vuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän. Eniten meillä myydään edelleen Volkswageneita, niissä myynnin kasvu on valtakunnallista tasoa. Tilauskanta on tämän vuoden alussa ollut valtava, valtakunnallisesti 3 700 autoa, Laatuauton myyntipäällikkö Jouni Lounas sanoo.

Myös Astrum Autossa alkuvuosi on sujunut edellisvuotta paremmin.

-Plusmerkkinen alkuvuosi on ollut. Sekä uusien että vaihtoautojen kaupassa on ollut noin kymmenen prosenttia kasvua viime vuoteen nähden, toimitusjohtaja Mikko Hägerström sanoo.

Vaihtoautoja menee Hägerströmin mukaan tasaisesti kaikissa hintaluokissa.

Myös Delta Autossa kauppaa on käyty hyvällä menestyksellä.

-Niin uusien kuin käytettyjen autojen kauppa on lähtenyt hyvin käyntiin. Käytettyjä on mennyt enemmän kuin viime vuonna, Autotalon päällikkö Petri Kivistö sanoo.

Valtaosa Delta Auton myydyistä autoista on käytettyjä. Kivistön mukaan asiakas hakeekin parasta vastinetta käytettävissä olevalle rahalle.

Eniten Forssassa myydään tuttuja merkkejä. Volkswagen, Opel, Kia, Ford. Uutena trendinä nyt satsataan istumakorkeuteen. Kaikissa kolmessa liikkeessä ajokorkeus oli tärkeä myyntikriteeti.

-Eniten haetaan katumaastureita tai farmariautoja. Usein halutaan olla korkeammalla ja haetaan hyvää ajotuntumaa, Kivistö sanoo.

Asiakas hakee usein turvallisuutta ja vastinetta hinnalle.

-Meillä on iäkkäämpää asiakaskuntaa, ja usein etsitään luotettavia perusautoja. Urheilu- ja avoautoja meillä ei ole, ja tämä näkyy asiakaskunnassa, Laatuauton automyyjä Esa Pohjonen sanoo.

Uusiakin tuulia autokaupassa puhaltaa.

Digitalisaatio on tullut myös jäädäkseen.

-Autosta on tullut netin jatke, ja auton järjestelmän saa linkitettyä mobiililaitteeseen. Auton näytölle voi hakea vaikka lehtien lööpit . Kun on navigointi, bluetooth ja tutka. Kuljettaja voi keskittyä ajamiseen, Lounas kertoo.

Myös turvavarusteet kehittyvät. Turvatyynyt ja luistonestot ovat peruskauraa, uutta on vaikkapa etäisyystutka ja vakionopeuden säädin, joka pitää automaattisesti etäisyyden edellä ajavaan.

Lounas veikkaa, että heillä seuraava iso juttu on Volkswagenin uuden Tiguan-malliston tuleminen. Ennen piti nähdä auto ja koeajaa, nyt se valitaan usein netissä.

-Volkswagenin Tiguanin lanseeraus on meillä eräänlaiset hassut päivät. Malliston kauppa käy jo, vaikka yhtään autoa ei ole vielä tehty. Ihmisillä on kova luottamus merkkiin.

Astrumin Hägerström sanoo, että myös ekologisuus on noussut yhdeksi valintakriteeriksi.

-Myös päästöt ovat nousseet asiakkaiden keskuudessa puheenaiheeksi, ne kiinnostavat. Pieniin päästöihin liittyy usein myös pieni kulutus. Asiakaskäyttäytymisen ennustettavuus on kuitenkin hankalaa nykyään. FL

 

Kasvua viidennes
Tänä vuonna uusia henkilöautoja on rekisteröity 21 450 kappaletta.Kasvua viime vuoden vastaavaan aikaan on 17,5 prosenttia.Helmikuussa rekisteröitiin 9 656 uutta henkilöautoa. Tämä on yli 20 prosenttia enemmän kuin viime vuoden helmikuussa.Autoala ennustaa, että henkilöautoja tullaan myymään tänä vuonna 110 000.Käytettyjä autoja myydään noin 550 000–600 000 autoa vuodessa.Uusia pakettiautoja on rekisteröity tähän mennessä 2133 kappaletta.Kasvua viime vuoden vastaavasta ajasta on 13,9 prosenttia.Noin puolet käytetyistä autoista myydään merkkiliikkeissä, neljäsosa muissa liikkeissä.Neljäsosa käytettyjen autojen kaupoista tehdään autoliikkeiden ulkopuolella. Tilastoja liikkeiden ulkopuolella tehdyistä kaupoista ei ole.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti