Lounais-Häme

Autokeidas lahjoitti lähes 3000 heijastinta perusopetuksen Forssan, Tammelan ja Jokioisten oppilaille

Autokeitaan yrittäjät lahjoittivat liki 3000 heijastinta kaikille Forssan, Tammelan ja Jokioisten peruskoululaisille.
Autokeitaan toimitusjohtaja Olli Järvi ojensi Talsoilan koulun viidesluokkalaiselle Miro Paasikankaalle (oik.) ja vastapäätä istuvalle Oona Fabritiukselle omat heijastimet.

Heijastimen tärkeys syksyn pimeydessä on selvä asia useimmille Talsoilan koulun oppilaille. 5. A-luokan lapsista vain pari on liikkunut koulumatkat ilman heijastinta.

Mutta eivät liiku enää, sillä torstaina kaikki koulun oppilaat saivat kukin oman heijastimen.

Autokeidas Forssa luovutti lahjoituksena heijastimet kaikille Forssan, Jokioisten ja Tammelan perusopetuksen oppilaille. Autokeitaan yrittäjä Niko Järvi laskee, että kaikkiaan heijastimia lahjoitettiin hieman alle 3000 kappaletta.

Niko ja Autokeitaan toimitusjohtaja Olli Järvi kävivät henkilökohtaisesti luovuttamassa heijastimet Talsoilan oppilaille. Olli Järvelle vierailu oli merkityksellinen, sillä hän on samaisen koulun entinen oppilas.

– Muistan, että yli 50 vuotta sitten Autokeidas järjesti täällä heijastinkampanjan ja silloin sain itsekin oman heijastimen. Olemme siis osaltamme jatkamassa perinnettä, Olli Järvi kertoo.

Järvi haluaa viestittää autoilijoille, että nämä kiinnittäisivät erityistä huomiota kevyeen liikenteeseen pimeänä aikana erityisesti koulujen läheisyydessä. Näkyvyyden helpottamiseksi heijastin on kuitenkin verraton apu.

– Se on helppo tapa tulla nähdyksi, Järvi muistuttaa.

Myös isoisänä ja isänä turvallinen koulutie on hänelle läheinen asia.

Järvi luovutti henkilökohtaisesti oman heijastimen myös Talsoilan oppilas Miro Paasisalolle. Paasisalo tietää, että heijastinta käyttävä näkyy paremmin liikenteessä.

– Oma koulureppuni on käytännössä yksi iso heijastin, Paasisalo esittelee laukkua, jonka yksi sivu valmistettu heijastinkankaasta.

5. A-luokan opettaja Monica Peltonen kertoo, että koulun oppilaille on annettu syksyn aikana liikennevalistusta. Heijastimen tärkeyttä on jopa havainnollistettu koulun pimennetyssä salissa.

Olli ja Niko Järven mukaan kaikkien kuntien sivistystoimien johtajat toimivat aktiivisesti heijastinkampanjassa.

– He ottivat ehdotuksemme hyvin vastaan ja asia eteni toiminnaksi todella nopeasti. Heidän lisäkseen haluamme kiittää myös kaikkia niitä opettajia ja koulujen henkilökuntaa, jotka antoivat panoksena heijastimien jaossa, Järvet jakavat kiitosta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic