Lounais-Häme

Autokeidas rekrykouluttaa lisää kokkeja ja muita osaajia

2- ja 10-teiden risteyksessä Haisionaukeella toimiva Autokeidas on forssalaisen palvelutarjonnan ympärivuorokautinen kulmakivi, joka ei ole nykyisellä paikallaan sulkenut oviaan sitten vuoden 1989 avajaisten. Moni on poikennut Autokeitaalle tietämättään poikenneensa Forssaan.

Hyvä, ajantasainen palvelu ei synny tyhjästä. Siihen tarvitaan paljon taustatyötä ennen kuin munkkikahvi, hampurilainen tai lounas on asiakkaan nautittavissa.

Forssan Autokeitaan liikenneasemapäällikkö Henna Järvinen sanoo asiakasmäärien olevan selkeässä nousussa. Autokeitaalta löytyy niin kahvila-ravintola, Hesburger, elintarvikekauppa kuin Finmarin myymälä ja Jokioisten Leivän pienleipomo.

Autokeitaan naapurista löytyy myös yhdeksän huoneiston motelli ja rahtisauna raskaan liikenteen kuskeille. Autokeidas toimii polttoaineiden myyjänä Teboilin asemanhoitajana.

 

Normaalina arkena Autokeitaalla myydään noin 550 lounasta. Lisäksi noin 70 asiakasta tilaa ruokansa a la carte -listalta. Kahvila-ravintola on auki kello 5.30–22 ja Hesburger kello 10–06.

Järvinen sanoo Autokeitaan pitävän kiinni siisteydestä, joka alkaa jo piha-alueilta. Järvisen mukaan asiakkaan ensivaikutelma Autokeitaasta on tärkeä.

Normaali aamu Autokeitaan keittiössä käynnistyy sillä, että kello 4.30 paikalle tullut työntekijä alkaa valmistella aamiaistarjoilua ja valmistella sämpylöitä vitriineihin. Ensimmäinen kokki saapuu aamuvuoroon kello kuusi.

Keittiövahvuudesta on loppuvuodesta muutama henkilö siirtymässä suorittamaan varusmiespalvelustaan tai lähdössä eläkkeelle, joten osaajapula on todellinen. Rekrykoulutuksen kautta haetaan työvoimaa laaja-alaisesti ravintolan eri työtehtäviin.

 

Kaikkiaan Autokeidas etsii rekrykoulutuksen kautta kahdeksaa uutta työntekijää ravintolan työtehtäviin. Järvinen sanoo halun oppia ja kehittää ammattitaitoa olevan koulutuksen valinnoissa tärkeitä kriteereitä.

Järvinen sanoo Autokeitaalla käynnistetyn keväällä koko henkilöstöä koskeva Parasta teille -projekti, jolla halutaan lisätä työntekijöiden viihtyvyyttä ja työhyvinvointia. Autokeitaan palveluksessa on niin nuoria kuin jo pitkään töissä olleita työntekijöitä.

Autokeidas on yhteistyössä Faktian kanssa käynnistämässä rekrykoulutusta uusien kokkien ja muiden osaajien saamiseksi töihin. Varsinainen rekrykoulutus järjestetään 10. päivästä syyskuuta joulukuun 7. päivään.

 

Autokeitaan hr-päällikkö Annamaaria Seikola sanoo, että rekryjakson jälkeen koulutuksen läpäisseet voivat saada vakituisen työpaikan Autokeiltaalta. Mahdollisuus on myös jatkaa kouluttautumista kokin tai tarjoilijan ammattitutkintoon oppisopimuksella Autokeitaalla.

Keskiviikkona rekryinfossa Autokeitaalla kävi yli kymmenen kiinnostunutta. Seikola sanoo joukossa olleen useita, jotka etsivät alan vaihtoa.

-Rekrykoulutus tarjoaa nopean tavan kouluttautua kokonaan uusiin töihin ja ammattiin, Seikola sanoo.

Seikola sanoo, että Autokeitaalla ei haluttu jäädä toimettomaksi työvoimapulassa vaan yrityksessä lähdettiin yhteistyössä Faktian kanssa etsimään uusia ratkaisuja.

– Valmiiden ammattilaisten palkkaaminen on haasteellista, koska ammattitaitoisia, alan koulutuksen tai kokemusta omaavia tekijöitä ei työmarkkinoilla juuri ole vapaana. Myös alan koulutusmäärät ammatillisessa koulutuksessa ovat pienet, Seikola sanoo.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic