Lounais-Häme

Autokeitaan aluetta kehitettävä erikoiskaupan tarpeisiin

Forssan kaupungin mielestä lausuntokierroksella oleva ehdotus uudeksi maakuntakaavaksi ei anna todellisia mahdollisuuksia Autokeitaan alueen kehittämiseen Forssassa 2- ja 10-teiden risteyskohdassa.

Kaupunginhallituksen maanantaina hyväksymässä lausunnossa maakuntakaava 2040:een todetaan, että aluetta tulisi tarkastella myös erityistapauksena.

Ehdotuksessa maakuntakaavaksi Autokeitaan alueelle osoitetun vähittäiskaupan suuryksikön enimmäismitoitus on 30 000 kerrosneliömetriä, joka on hieman pienempi kuin voimassa olevissa asemakaavoissa osoitettu kerrosala.

Tällä hetkellä Autokeitaan alueen kerrosalasta on hyödynnetty kolmannes, joten tilaa vaativaa kauppaa alueelle voitaisiin sijoittaa jo nyt huomattavasti enemmän. Lausunnon mukaan rakennusoikeutta alueelle pitäisi lisätä 20 000 kerrosneliömetriä, joka edellyttää nykyisen asemakaava-alueen laajentamista.

 

Autokeitaan alueelle on osoitettu myös tarve raskaiden ajoneuvojen pysäköinnin kehittämiseksi. Nykyisin yöaikaan Autokeitaalla on pysäköitynä keskimäärin yli 30 raskasta ajoneuvoa. Pysäköintipaikkoja pitäisi lisätä vähintään viidellä.

Koska Autokeitaan aluetta kehitetään tilaa vaativan kaupan alueena, ei se kilpaile lausunnon mukaan Humppilan lasin alueen kanssa, jonne ollaan osoittamassa yhteensä 20 000 neliö rakennusoikeus, josta on jo toteutunut noin 12 000 kerrosneliötä.

Vaihtoehtoista sijoituspaikkaa paljon tilaa vaativalle erikoiskaupalle on Forssassa etsitty Pilvenmäellä Rautatienkadun varrelta. Alueen käyttöä rajoittaa Saint-Gobain Isoverin tuotannossaan tarvitsema nestekaasusäiliö, jolle on määritelty 1,5 kilometrin vaaravyöhyke.

Forssa painottaa, että kaupungilla on halu kehittää kaavaratkaisuja, jotka tukevat maakuntakaavaehdotuksen mukaista raideyhteyksien kehittämistä välillä Pori-Forssa-Karkkila-Lohja. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic