Lounais-Häme Forssa

Autolla suoraan katsomoon: Forssassa voi viettää leffailtaa aitoon jenkkityyliin

Palloseura järjestää ensi viikolla drive-in-näytöksiä jäähallin parkkialueella.
Leffailta jenkkityyliin. FPS:n puheenjohtajanakin toiminut Jarmo Palomäki toivoo, että mahdollisimman moni lähtee nauttimaan elokuvista Forssan drive-in-näytöksiin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Leffailta jenkkityyliin. FPS:n puheenjohtajanakin toiminut Jarmo Palomäki toivoo, että mahdollisimman moni lähtee nauttimaan elokuvista Forssan drive-in-näytöksiin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssassa on alkuviikolla tarjolla oikein Amerikan herkkua. Maanantaina ja tiistaina pääsee täälläkin leffaan jenkkityyliin, kun Forssan jäähallin pysäköintialueella järjestetään kaksi drive-in-elokuvailtaa.

Näytökset järjestetään Forssan Palloseuran ja kiertävän drive-in-elokuvateatterin Screen in Townin yhteistyönä.

– Tuossa toukokuun alussa, kun maa oli koronan vuoksi kiinni, aloin pohtia millä keinoin voisi auttaa seuraa ja saada Forssaan jotain mukavaa toimintaa? Sitten kävi hyvä tuuri, kun saimme tietoomme tämän firman, joka järjestää näitä drive-in-näytöksiä. Tässä kohtasi kaksi tietä, kertoo hankkeen puuhamies Jarmo Palomäki Palloseurasta.

Teatteri toteutetaan projektorin sijasta isolla, liikuteltavalla screenillä, jolloin vältetään mahdolliset ilta-auringosta aiheutuvat näkyvyysongelmat. Elokuvien ääni lähetetään autoihin radioteitse.

Näytöksiin voidaan ottaa 50 autoa. Autossa saa olla kolme katsojaa.

Laaja kattaus

Forssassa järjestetään neljä näytöstä. Maanantaina kello 17.30 alkavassa esityksessä nähdään lapsille suunnattu uutuusanimaatio Koiranpäivät suositun Shrek-elokuvan tekijöiltä.

Maanantain kello 20:n näytöksessä esitetään sotaelokuva Midway. Nimekkään tähtikaartin kerännyt elokuva kertoo Tyynellä valtamerellä vuonna 1942 käydystä Yhdysvaltain ja Japanin laivastojen meritaistelusta, joka käänsi valtamerellä käydyn sodan suunnan Yhdysvaltain eduksi.

Tiistaina aloitetaan kello 17.30 lämminhenkisellä komedialla The Peanut Butter Falconilla. Uudeksi Forrest Gumpiksi kehutussa road moviessa seurataan Zakia, joka Downin oireyhtymästään huolimatta lähtee tavoittelemaan suurta haavettaan tulla showpainijaksi. Elokuvan pääosanesittäjä Zack Gottsagenilla on Downin oireyhtymä, ja hän näyttää hienolla roolillaan epäilijöille pitkää nenää.

Tiistaina kello 20 alkaa rikosjännäri Good Time. Kehuja kerännyttä pankkiryöstöleffaa tähdittää Twilight-sarjasta tuttu Robert Pattinson.

– Meidän piti alkujaan näyttää Maradona-urheiludokumentti, mutta vaihdoimme sen pankkiryöstöelokuvaan, koska Yle esitti dokumentin juuri kahteen kertaan, Palomäki sanoo.

Monipuolisesta kattauksesta pitäisi löytyä jokaiselle jotakin.

– Valitsimme sopivat siitä joukosta, joka oli tarjolla. Jos ihan mitä vaan olisi voinut ottaa, olisi täällä nähty ainakin Bohemian Rhapsody, Delta-jengi ja Blues Brothers.

Pehmeä lasku arkeen

Näytöksistä saatavat tulot käytetään Palloseuran toiminnan tukemiseen. Drive-in-leffat ovat herättäneet paljon kiinnostusta, mutta paikkoja on vielä vapaana.

Palomäen muistin mukaan Forssassa ei ole aikaisemmin järjestetty tämäntyyppistä drive-in-tilaisuutta, eikä seuraavaa kertaa ihan pian tule.

– Eikös se ole mukava pehmeä lasku arkeen, kun tulee tänne juhannuksen jälkeen nauttimaan elokuvista, Palomäki vinkkaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic