Auton takakontista löytyi hiiltynyt ruumis keväällä Lappeenrannassa - syyttäjä vaatii kaksikolle elinkautista murhasta

Helsinki
23.11.2018, 01:58

Kotimaa

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antaa tänään tuomion jutussa, jossa auton takakontista löytyi keväällä Lappeenrannassa hiiltynyt ruumis. Syytettyinä murhasta ovat vuonna 1998 syntyneet nainen ja mies. Oikeudessa molemman kiistivät osaltaan murhasyytteen ja nimesivät toisensa päätekijäksi.
Syyttäjän mukaan vainajaa oli pahoinpidelty raa’asti jo ennen surmaamista. Vainajasta löytyi yli 30 pistohaavaa, jotka olivat rintakehän ja vatsan alueella. Lisäksi miestä oli potkittu ja tallottu. Syyttäjä katsoo, että surmateko oli vakaasti harkittu ja sitä valmisteltiin etukäteen. Ruumis löytyi myöhemmin palaneen auton takakontista.
Kaksikkoa syytetään murhan lisäksi törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä ryöstöstä, hautarauhan rikkomisesta, vahingonteosta ja lievästä maksuvälinepetoksesta.

Syyttäjä: Murhan jälkeen kaksikko ajoi hampurilaisravintolaan

Syyttäjän mukaan syytetyt lähtivät uhrin kanssa liikenteeseen tämän autolla. 20-vuotiaan uhrin kimppuun hyökättiin autossa, ja hänen toinen kätensä kiinnitettiin käsiraudoilla auton rattiin. Miehen jalat sidottiin yhteen, ja lopulta hänet siirrettiin auton takakonttiin.
Uhri oli takakontissa usean tunnin ajan. Pahoinpitelemällä häneltä saatiin pankkikortin tunnusluku. Puolenyön jälkeen syytetyt kuljettivat uhrin Lappeenrannan Mikonsaareen, jossa hänet syytteen mukaan surmattiin. Tämän jälkeen syytetyt kävivät muun muassa paikallisessa hampurilaisravintolassa ja ajelivat pitkin Saimaan rantateitä.
Matka päättyi Lauritsalan venesatamaan, jossa syytetyt sytyttivät syytteen mukaan auton ja takakontissa olleen ruumiin palaamaan.

Selaushistorian mukaan toinen haki tietoa ihmisen tappamisesta

Kirjallisina todisteina tapauksessa esitettiin muun muassa syytettyjen puhelinten selaushistoriaa. Ennen tekoa toinen syytetyistä oli muun muassa tehnyt haun ”sairaimmat murhaajat ikinä” ja vieraillut sivustolla, jolla käsiteltiin ihmisten tappamista ja sen tuottamaa mielihyvää.
– Syytetty on ollut kiinnostunut ihmisen tappamisesta; teon yksi mahdollinen motiivi on halu tappaa ihminen, syytteessä sanotaan.
Toinen syytetyistä on teon jälkeen hakenut puhelimellaan tietoa muun muassa rikoskumppanuudesta ja dna:n hävittämisestä auto upottamalla.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic