Lounais-Häme

Autonrengasliitto muistuttaa: Kannattaa miettiä, vaihtaako kesärenkaat alle pääsiäisliikenteeseen

Kovin sesonki renkaiden vaihdoissa osuu yleensä pääsiäisen tienoille. Kuva: Terho Aalto
Kovin sesonki renkaiden vaihdoissa osuu yleensä pääsiäisen tienoille. Kuva: Terho Aalto

Pääsiäinen vilkkaine liikenteineen lähenee, mutta Etelä-Suomessakin lämpötila painuu öisin vielä pakkasasteiden puolelle.

Autonrengasliitto ry muistuttaakin, että pääsiäisliikenteen turvallisuus kasvaa oikealla rengasvalinnalla.

Pääsiäisliikenteessä kannattaa varautua kovaan liikenteeseen ja jopa ruuhkiin, ja mitä useammalla on allaan oikeanlaiset renkaat, sitä paremmin vältytään todellisilta kärsimysnäytelmiltä.

– Etelä-Suomessa voi melko turvallisin mielin lähteä pääsiäisreissuun kesärenkailla. Jos matka suuntautuu Lappiin tai Suomen itäosiin, on viisaampaa pitää vielä talvirenkaat alla ja vaihtaa kesärenkaat vasta reissun jälkeen, Autonrengasliiton hallituksen puheenjohtaja Jarmo Nuora toteaakin.

Lain mukaan nastarenkaiden käyttöaika loppuu tänä vuonna melko myöhään eli 29. huhtikuuta. Säätilan vaatiessa nastarenkaita saa käyttää oman harkinnan mukaan myös tämän jälkeen.

Rengasalalla pääsiäisen korvilla on totuttu siihen, että työpäivät alkavat venyä yhä pitemmiksi. Kovin renkaiden vaihtosesonki osuu tavallisesti pääsiäisen molemmin puolin.

– Jos luottaa renkaiden vaihdossa ammattilaisten palveluun, kannattaa vaihtoaikaa alkaa varailla viimeistään nyt. Etelä-Suomessa sesonki on jo käynnissä ja muuallakin kovaa vauhtia alkamassa, Nuora vinkkaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic