Lounais-Häme

Autosuunnistus avasi ypäjäläiskohteiden ovet

Lintutorni, vehnämylly, lampola, raskaskaluston huoltamo, kunnan työpaja.

Autosuunnistuskohteet Ypäjällä olivat sunnuntaina vähintään monipuolisia, kuten sopii odottaakin teeman ollessa pajat ja pellot tutuksi.

Käytännössä rastit olivat niin monipuolisia, että sunnuntaina vietettiin lähes koko kunnan kokoista avointen ovien päivää.

-Ypäjällä on paljon pieniä ja isompia yrityksiä, mutta ne saattavat olla aika vieraita omilla kulmilla, vaikka kauempana ne tunnettaisiin paremmin, suunnistuksen järjestäneen Kulttuuri Puomin Katriina Reijonen kertoi.

-Tällä teemalla saadaan paikkoja tutuiksi kuntalaisille, Reijonen selitti teemavalintaa.

Varsinaisia autosuunnistusrasteja oli yhteensä yhdeksän, minkä lisäksi bonusrastina oli kotirintamanaisten ja lottien muistokivi, joka paljastettiin samana päivänä. Viimeinen rasti oli kotiseutumuseo, joka toimi palkintojenjakopaikkana.

Tapahtumassa palkittiin tuttuun tapaan hauskin seurue, pisimpään reitillä olleet sekä eniten rasteja käyneet suunnistajat.

 

Köllin mullit -lehmätilalla ehdittiin suunnitella avointen ovien päivää jo pitkään, ja Pertun päivien tapahtumiin kuuluva autosuunnistus antoi siihen loistavan mahdollisuuden.

-Ihmisillä on hyvin erilaisia ennakkoluuloja, joita pystyy karistamaan tällaisten tapahtumien avulla, tilan Iina Närvänen pohti.

-Toimintamme on hyvin avointa. Uskon, että suurimmalle osalle tiloista pääsisi milloin tahansa tutustumaan, kunhan kysyy, mutta tämä on hieno tapa saada ihmiset liikkeelle, Närvänen sanoi.

 

Joka vuosi autosuunnistukseen tavalla tai toisella osallistunut ypäjäläinen Eliisa Perävainio oli samaa mieltä.

-Tällainen rastikierros on loistava tapa ihmisille oppia uutta ja nähdä paikallisia paikkoja ja ihmisiä, Perävainio sanoi.

Perävainion arviosta hyvä todistus oli kolmevuotiaan Lydia Liljan kanssa T:mi Kiesimestarien luona poikennut jokioislainen Sonja Koskivuori.

-Tästäkin paikasta olin kyllä lukenut, mutta en edes tiennyt, missä tämä on. Kiva oppia uutta, Koskivuori kertoi.

 

Kuten viime vuonnakin, autosuunnistus oli yleisömenestys. Reijosen mukaan rasteja oli päivän mittaan kiertämässä yli sata henkeä.

-Hieno keli ja ihmisten uteliaisuus ovat varmaan suurimmat syyt suosiolle, Reijonen pohti.

Reijonen paljasti myös, että autosuunnistus käydään myös vuoden päästä.

-Teemakin on jo mietittynä, mutta en sitä vielä paljasta, Reijonen naurahti. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic