Lounais-Häme

Autosuunnistussarja alkaa Forssassa

Ensi tiistaina 8.5. käynnistyvässä Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa ajetaan yhdeksän osakilpailua.

Vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti joka vuosi järjestetty autourheilusarja on pyörinyt harrastajavoimin jo 60-luvun puolivälistä alkaen. Kanta-Hämeen AS-sarjassa on ollut kesästä riippuen 6–9 osakilpailua.

Tänä vuonna sarjassa ajetaan touko–syyskuussa yhdeksän kisaa alueella Forssa–Valkeakoski–Lammi–Riihimäki–Hyvinkää–Nurmijärvi–Loppi–Forssa.

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo. Autosuunnistus sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia.

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta suoritusta.

Forssassa 8.5. ajettavan sarja-avauksen yhteydessä järjestetään tunti ennen kisan alkua pieni harjoitustilaisuus. Myös muiden harjoitusajojen lähtöpaikalla on ennen aloittelijaluokan lähtöaikaa pieni laji-info. Monessa kisassa tulee olemaan lähtöpaikalla tai sen välittömässä läheisyydessä pienimuotoinen suunnistusjakso, joka voidaan ”ajaa” ennen kilpailua kävellen tai autolla.

AS-harjoitusajosarjan osakilpailut ajetaan tiistaisin ohjelmalla: 8.5. (Forssa, FoSUA), 15.5. (Valkeakoski, VaToSUA), 29.5. (Riihimäki, RiiUA), 5.6. (Janakkala, TAUK), 7.8. (Hämeenlinna, AAU), 18.8. (Hyvinkää, HyUA), 21.8. (Loppi, LopUA), 28.8. (Vantaan, UFAK) ja 4.9. (Lammi, LamUA).

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät osoitteesta www.autosuunnistus.net => Kilpailut => AS-sarjat. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic