Lounais-Häme

AVI: Eläinsuojelulaki huomioitava kalastuskilpailuissa, vaikka sitä ei erikseen kilpailusäännöissä mainita

AVI:n mukaan vapaa-ajankalastusorganisaatioiden tulee toiminnassaan ja ohjeissaan painottaa eläinsuojelulain noudattamista.
Aluehallintovirastot muistuttavat, että eläinsuojelulakia on aina noudatettava, vaikka sitä ei erikseen kilpailusäännöissä mainita. Arkistokuva. Kuva: Tomi Vesaharju
Aluehallintovirastot muistuttavat, että eläinsuojelulakia on aina noudatettava, vaikka sitä ei erikseen kilpailusäännöissä mainita. Kuva: Tomi Vesaharju

Aluehallintovirastot (AVI) muistuttavat, että kalastustapahtumissa on noudatettava eläinsuojelulakia.

AVI kertoo tiedotteessaan, että valvontaviranomaiset ovat saaneet viime aikoina paljon yhteydenottoja saaliskalojen kohtelusta kalastuskilpailuissa.

Erityisesti keskustelua on aiheuttanut pilkki- ja onkikilpailuissa saaliskaloihin sovellettava lainsäädäntö ja sen tulkinta.

AVI korostaa, että vapaa-ajankalastus ei kuulu lopetusasetuksen soveltamisalaan, mutta eläinsuojelulaki koskee kaikkia eläimiä, myös kaloja.

– Eläinsuojelulaissa todetaan, että lain tarkoituksena on suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta sekä edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua, tiedotteessa sanotaan.

Aluehallintovirastot muistuttavat, että eläinsuojelulakia on aina noudatettava, vaikka sitä ei erikseen kilpailusäännöissä mainita.

Eläin on lopetettava mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti sen lopetukseen soveltuvalla menetelmällä ja tekniikalla aiheuttamatta eläimelle tarpeetonta kipua, tuskaa tai kärsimystä.

Aluehallintovirastot muistuttavat, että kaikkien kalastusta harrastavien on noudatettava voimassaolevaa lainsäädäntöä.

Vapaa-ajankalastusorganisaatioiden tulee toiminnassaan ja ohjeissaan painottaa asiaan liittyvän lainsäädännön noudattamista ja eläinten hyvää kohtelua. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic