Lounais-Häme Humppila

AVI: Humppila rikkoi kuntalakia rakennusmestarin palkkaamisen yhteydessä

Rakennusmestari palkattiin ilman julkista hakumenettelyä.
Aluehallintovirasto ripitti Humppilan kuntaa lain rikkomisesta. Kuva: Tapio Tuomela
Aluehallintovirasto ripitti Humppilan kuntaa lain rikkomisesta. Kuva: Tapio Tuomela

Aluehallintovirasto on käsitellyt Pekka Niinikosken tekemän kuntakantelun koskien rakennusmestarin palkkaamista työsopimukseen 1. maaliskuuta 2018 alkaen, vaikka kunnanhallitus ei ole rakennusmestarin virkaa muuttanut työsopimussuhteiseksi eikä valtuusto ole lakkauttanut virkaa.

Niinikoski vaati aluehallintovirastoa puuttumaan kunnanjohtaja Jari Keskitalon mahdollisiin lainvastaisiin toimiin ja ohjeistamaan kunnanjohtajaa sekä Humppilan kunnan toimielimiä toimimaan kuntalain edellyttämällä tavalla.

Humppilan vastineen mukaan kunnanjohtaja on käyttänyt virheellisesti sanaa toimi valitessaan Janne Turtan rakennusmestarin virkaan viranhaltijapäätöksellä. Kyse on ollut kirjoitusvirheestä, jonka Keskitalo on myöhemmin korjannut viranhaltijapäätöksessä.

Avin mukaan Humppilan kunta rikkoi kuntalakia palkattuaan rakennusmestarin virkaansa ilman julkista hakumenettelyä.

Avin perusteluissa todetaan, että asiakirjojen perusteella rakennusmestari on otettu kuntaan töihin työsopimuksen perusteella.

– Hallintolain pohjalta asiaa arvioitaessa kyse ei aluehallintoviraston käsityksen mukaan ole kirjoitusvirheestä, vaan asiavirheestä. Asiavirheen korjaaminen edellyttää hallintolain mukaan virheellisen päätöksen poistamista ja asian ratkaisemista uudelleen, Avi toteaa.

Kyseinen rakennusmestari ei ole enää Humppilan kunnan palveluksessa.

Niinikoski on tehnyt rakennusmestarin palkkauksesta myös rikosilmoituksen, joka on edelleen vireillä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic