Lounais-Häme

AVI pyysi FSHKY:ltä selvitystä hoitoonpääsystä – Hykyn omat raportit todistavat rekisterin virheen

Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen
Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto pyysi Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymältä selvitystä, miksi viime helmikuussa FSHKY:n perusterveydenhuollossa oli valtakunnallisen hoitoilmoitusrekisterin mukaan 72 potilasta odottanut kiireettömään hoitoon pääsyä yli 3 kuukautta ja suun terveydenhuollossa 73 potilasta oli odottanut kiireetöntä hoitoaan yli 6 kuukautta. FSHKY:n mukaan rekisteri ei pidä jostain syystä paikkaansa.

Hykyn omat raportit todistavat, ettei helmikuussa ollut potilaita, joilla ei olisi ollut ollut vastaanottoaikaa perusterveydenhuollon lääkärille tai hammaslääkärille. Kuntayhtymässä on pystytty tarjoamaan kiireettömään hoitoon pääsyn vastaanottoaika terveydenhuoltolain edellyttämässä ajassa. Hoitoonpääsy toteutuu Hykyn mukaan perusterveydenhuollossa ja suun terveydenhuollossa hyvin.

Ristiriitaista tilastointia voi selittää se, että Hyky vaihtoi vanhan potilastietojärjestelmän maaliskuussa Lifecareen. Myös vuosi sitten AVI tiedusteli vastaavasti Hykyltä ylipitkistä odotusajoista, joita ei silloinkaan ollut. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

4.4.2020

Uusimmat