Lounais-Häme Urjala

Avilta Urjalalle sapiskaa vammaisneuvostosta – Kunnanhallitus on lyönyt velvollisuutensa laimin

Urjala osallistuu kilpailukykyä lisäävään verkostoon. Kuva: Lassi Puhtimäki
Urjalasta on puuttunut vammaisneuvosto, jolla on on aluehallintoviraston mukaan merkityksellinen tehtävä toimia heikko-osaisempien osallistumis- ja vaikuttamiskanavana,

Aluehallintovirasto antaa Urjalan kunnanhallitukselle huomautuksen siitä, että kunnanhallitus on lyönyt laimin velvollisuutensa asettaa kuntaan vammaisneuvosto tai sopia yhteisen vammaisneuvoston asettamisesta Akaan kaupungin kanssa, joka vastaa kunnan vanhus- ja vammaispalveluista.

Vammaisneuvostolla on avin mukaan merkityksellinen tehtävä toimia heikko-osaisempien osallistumis- ja vaikuttamiskanavana, ja sen puuttuminen on voinut vaarantaa vammaisten henkilöiden ja heidän edustajiensa mahdollisuudet vaikuttamiseen asuinalueellaan.

Aluehallintovirasto pitääkin erityisen moitittavana, ettei Urjalan kunnanhallitus ole huolehtinut laissa edellytetyn vammaisneuvoston asettamisesta. Kunnanhallituksen velvollisuutena on olla tietoinen siitä, mitä sen toimivaltaan kuuluvien velvollisuuksien järjestämisestä on sovittu sekä huolehtia sille laissa säädettyjen velvoitteiden tosiasiallisesta toteutumisesta.

Urjalan kunnanhallituksen laiminlyönnistä teki aluehallintovirastolle kantelun Lisa Wesin.

Urjalan kunnanhallitus ei ollut katsonut tarpeelliseksi asettaa Urjalaan omaa vammaisneuvostoa, koska kunta on sopimuksella siirtänyt vanhus- ja vammaispalveluiden järjestämisvastuun Akaan kaupungille. Akaa on asettanut vanhus- ja vammaisneuvoston, minkä Urjalan kunnanhallitus koki riittäväksi toimenpiteeksi myös urjalalaisten vammaisten osalta. Akaan kaupungin mukaan sillä ja Urjalalla ei kuitenkaan ole yhteistä vammaisneuvostoa.

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic