Lounais-Häme Kanta-Häme

Avoimet kylät -tapahtuma vei kylät verkkoon – Nomadisovellus opastaa poluilla paikan päällä

Mökkivieraana Letkulla ollut Mirja Yliharju osallistui mielellään letkunheittokilpailuun. Tulokseksi tuli 9,12 metriä, johon hän oli tyytyväinen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Mökkivieraana Letkulla ollut Mirja Yliharju osallistui viime vuonna letkunheittokilpailuun Avoimet kylät -tapahtumassa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kanta-Hämeen kylien kesäretkikohteet löytyvät lauantaista alkaen verkosta. Lauantaina vietetään Avoimet Kylät -tapahtumaa koronaviruksen vuoksi verkossa julkistamalla kyläkohdekartta. Oman maakunnan lisäksi sieltä löytyy kohteita eri puolilta Suomea.

Verkkosivustolta avoimetkylat.fi löytyy Suomen kartta, josta pääsee linkkien avulla tutustumaan satojen kylien tuottamaan sisältöön. Kyliin voi tutustua rauhassa ja suunnitella itselleen sopivan retken.

Kanta-Hämeestä kartalla on kylien kohteita yli seitsemänkymmentä ja koko Suomessa 600. Ulkoilupaikat erottuvat kartassa eri tunnisteella: Hämeessä niitä on kolmisenkymmentä.

Kylät julkaisevat verkossa esittelyitään, julkaisukanavana toimii useimmiten kylän facebook-sivu tai nettisivu.

Kylien kohteissa on monenlaista sisältöä: ajankohtaisia päivityksiä, videoita, kuvagallerioita, tunnelmia ja tietoa niin historiasta kuin tulevasta.

Osa kylistä lähettää livestriimauksia lauantaina.

Kylät ovat tehneet myös kyläreittejä nomadi-mobiilisovellukseen. Hämeessä on lauantaista lähtien citynomadi.com:ssa kylänomadi- eli kyläkulkijakarttoja: 10 uutta community-karttaa ja 5 aiemmin tehtyä premiumreittiä.

Mobiilisovellus näyttää maastossa polun ja sijaintisi sekä ilmoittaa reitin varrella kyläkohteen tekstin, kuvan, videon tai muun sisällön.

Ilmainen sovellus on ladattavissa älylaitteelle. Kylien tekemät polut löytyvät hakutunnisteilla #KyläNomadi, #AvoimetKylät tai #VillageNomadi. FL

Hämeestä kartalla

Forssa: Koijärvi, Kojo, Matku, Peräjoki-Vuoltu-Lempää, Viksberg

Jokioinen: Kiipu, Rehtijärvi

Tammela: Letku, Liesjärvi, Riihivalkama, Torro, Teuro-Kuuslammi, Susikas, Tammelan Kylät

Ypäjä: Ypäjänkylä

Loppi: Pilpala, Räyskälä, Salonkylä, Vojakkala, Launonen, Järventausta, Joentaka, Sajaniemi, Läyliäinen, Kormu

Hattula: Etelä-Hattula, Sattula, Retula, Suotaala-Lahdentaka

Hämeenlinna: Nummenkylä, Kaloinen, Alvettula, Vihavuosi, Kalvola, Tuulos, Hauhon, Lammin ja Rengon kirkonkylät

Janakkala: Tarinmaan seutu, Mallinkainen, Tanttala, Hyvikkälä, Vähikkälä

Hausjärvi: Hikiän seutu, Ryttylä, Haminankylä

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic