Lounais-Häme

Avoimet kylät verkossa -päivä innosti kylät digiloikkaan – Lähes 600 päivitystä verkkoon

"Korona-aika on haastanut perinteistä keskittämisajattelua, ja nyt jos koskaan on maaseudun ja entistä paremman elämänlaadun momentum."
Mauri Uutela osallistui viime vuonna letkunheittokilpailuun Avoimet kylät -tapahtumassa Tammelan Letkulla. Kuva: Lassi Puhtimäki. Kuva: Lassi Puhtimäki
Mauri Uutela osallistui viime vuonna letkunheittokilpailuun Avoimet kylät -tapahtumassa Tammelan Letkulla. Kuva: Lassi Puhtimäki.

Avoimet kylät -päivä järjestettiin lauantaina 13.6. valtakunnallisesti kuudetta kertaa. Tapahtumaan osallistui yhteensä 598 kyläkohdetta. Tämän lisäksi monet yksityishenkilöt julkaisivat somesisältöjä tunnisteella #avoimetkylät.

– Koronakriisistä toipuvassa maassamme kylät ja korttelit osoittivat digitaitonsa, nopean oppimis- ja sopeutumiskykynsä sekä Suomen kartalle ladattujen materiaalien kautta uskomattoman monipuolisuutensa ja elinvoimansa, Suomen Kylien puheenjohtaja Petri Rinne kertoo.

Suomen Kylien somekanavien näkyvyys ponnahti tempauksen avulla täysin uusiin ennätyksiin. Avoimet kylät verkossa -kartta tavoitti pelkästään Suomen Kylät ry:n Facebookissa yli 60 000 henkilöä. Myös Instagramissa ja muissa somekanavissa #avoimetkylät-tunnistetta jaettiin ahkerasti. Päivän tavoitteena oli kertoa laajemmalle yleisölle, että kylillä ja niiden lähiliikuntapaikoilla on tilaa uusille tulijoille.

– Korona-aika on haastanut perinteistä keskittämisajattelua, ja nyt jos koskaan on maaseudun ja entistä paremman elämänlaadun momentum, Rinne kommentoi.

Päivän yhtenä teemana olivat ulkoilu ja lähiliikuntapaikat, joten kylät julkaisivat yhteensä 235 ulkoilupaikkaa kartalle. Näistä 52 reittiä julkaistiin Nomadi-mobiilisovellukseen. Tapahtuman kartta pysyy edelleen www.avoimetkylat.fi-sivustolla nähtävillä, ja kyliin voi tutustua kartan kautta myös jatkossa.

Avoimet kylät verkossa -päivänä julkaistiin myös Kyläralli-mobiilipeli 2020. Kyläralli on kaikille avoin ja sen voi käydä kiertämässä täysin etänä Uudellamaalla, Satakunnassa, Päijät-Hämeessä ja Lapissa. Kyläralliin voi tutustua www.kylaralli.fi-sivustolla.

Avoimet kylät -tapahtuma järjestetään seuraavan kerran lauantaina 12.6.2021.

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic