Lounais-Häme Lounais-Häme

Avoimia kyliä vietetään kesäkuussa verkossa – Lounais-Hämeessäkin on jo innostuttu mukaan

Vuoden suurin kylätapahtuma siirtyy verkkoon.
Kylät joutuvat tänä vuonna miettimään uudenlaisia tapoja Avoimet kylät -päivän järjestämiseen. Vuoden 2019 kesäkuun tapahtumassa Mirja Yliharju heitti Letkulla letkua. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kylät joutuvat tänä vuonna miettimään uudenlaisia tapoja Avoimet kylät -päivän järjestämiseen. Vuoden 2019 kesäkuun tapahtumassa Mirja Yliharju heitti Letkulla letkua. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tänä kesänä Avoimet kylät -päivässä ei kierretä kylästä toiseen, vaan nettisivulta toiseen.

Kesäkuun 13. järjestettävä Avoimet kylät toteutetaan tänä vuonna koronavirustilanteen vuoksi verkossa.

Valtakunnallisessa verkkotapahtumassa kylät esittäytyvät verkossa haluamallaan tavalla. Kylät julkaisevat verkossa esimerkiksi kartan tai videon ulkoilureiteistä ja retkeilykohteista, kuvagallerian vanhoista kuvista, kyläkolumnin, kylähistoriikin lyhennelmän tai vaikkapa podcastin kylän elämästä.

Tapahtumapäivänä avoimetkylat.fi-sivustolle julkaistaan Suomen kartta, josta pääsee linkkien avulla tutustumaan kylien tuottamaan sisältöön. Päivän julkaisuissa toivotaan käytettävän tunnisteita #avoimetkylät #hameenkylat

Hämeen kylät ry kertoo tiedotteessaan, että Forssan seudulta Avoimet kylät -verkkotapahtumaan ovat ilmoittautuneet jo Koijärven alueen kylät, Jokioisten Rehtilä sekä Tammelan Letku, Susikas ja Teuro-Kuuslammi.

Heitetäänkö Letkulla sittenkin letkua?

Letkun kylän Avoimet kylät -päivän valtti on ollut letkun heittäminen.

Eija Laine Letkun kylältä kertoo, että täysin ei ole suljettu pois mahdollisuutta letkun heittämisestä myös tänä vuonna ennakkoilmoittautumisten ja turvavälien avulla. Verkkotapahtuman suunnittelu on kylällä vielä alkutekijöissä, sillä monella kyläläisellä on kevätkiireitä pelloilla.

– Näin korona-aikana jokainen vielä tekee asioita aika erillään, joten aiheesta ei ole ehditty juuri keskustella, Laine sanoo.

 

Lue viime vuoden Avoimet kylät -päivästäLetku lensi kylätapahtumassa – Kyläläiset ja mökkiläiset kisasivat maailmanmestaruudesta (FL 8.6.2919)

 

Hämeen Kylät ry kokoaa Kanta-Hämeen alueelta kylien tiedot yhteiseen verkkotapahtumaan ja opastaa kylien yhdistyksiä käytännön toteutuksessa. Päivän tavoitteena on myös näyttää kylien digiosaamista ja sopeutumiskykyä poikkeusoloissa.

– Tulemme järjestämään verkkokoulutusta ja -keskusteluja lisää yhteistyössä Suomen Kylät ry:n kanssa, Hämeen kylät ry:n kyläasiamies Elina Leppänen kertoo.

Itsekin kylien digitaalisuuteen liittyvissä hankkeissa toiminut Laine näkee koronan mustassa pilvessä kultareunuksen juuri verkkomaailmaan liittyen.

– Nyt on hieno paikka näyttää, että kyllä kylissä osataan toimia myös netissä, Laine sanoo.

Tavoitteena 50 kylää Kanta-Hämeessä

Hämeen Kylät ry kannustaa kyliä tuomaan esille valtakunnallisessa tapahtumassa erityisesti kylien ulkoilumahdollisuuksia.

Kylien kohteet julkaistaan valtakunnallisesti 13.6. verkossa. Jokainen ”kylässä kävijä” voi lähteä löytämään kylien pienet ja erityiset kohteet, kuten luontopolut, kulttuuriympäristöt, idylliset raitit, uimapaikat, leikkipaikat, laavut, näköalatornit ja nähtävyydet, omien aikataulujen mukaan.

– Olemme järjestäneet kylätoimijoille jo pari verkkokeskustelua Avoimet Kylät verkossa -päivään liittyen. Toistakymmentä kylää on jo kertonut ideoitaan, miten voisivat tuoda esille kyläänsä ja ulkoilumahdollisuuksiaan, Leppänen kertoo.

Hämeen Kylät odottaa tapahtumaan kohteita viideltäkymmeneltä kylältä Kanta-Hämeessä. FL

 

Lue myös: Avoimet kylät keräsivät Kanta-Hämeessäkin tuhansittain kävijöitä (FL 5.7.2019)

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic