Lounais-Häme

Avustuksia vapaaehtoistyöhön Forssassa

Forssan sivistys- ja tulevaisuuslautakunta jakoi tämän vuoden järjestöavustukset sosiaaliseen vapaaehtoistyöhön.

Avustukset jaettiin seuraavasti: Forssan Eläkkeensaajat 800 euroa, Forssan Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry 9 350 euroa, Forssan Seudun Mielenterveysseura ry 1 000 euroa, Forssan Seudun Palvelukammari ry 18 500 euroa, MLL Forssan yhdistys ry 2 000 euroa ja Punainen Ristin Forssan osasto 6 500 euroa.

Avustukset on tarkoitettu tilavuokriin sekä projektiluonteisiin kustannuksiin esimerkiksi koulutuksen järjestämiseen. Avustuksia ei myönnetä työllistämistoiminnan palkkakustannuksiin, johon on haettavissa kaupungin myöntämä yhdistysten kuntalisä.

Lautakunta hyväksyi myös yhdistyksille ja järjestöille myönnettävän kuntalisän ehdot, jotka tulevat voimaan ensi kuun alussa. Ehdoissa on kaikkiaan 12 pykälää.

Keskeistä on, että yhdistys tai järjestö työllistää forssalaisen työttömän työllistämistuella. Tuen määrä on 282 euroa kuukaudessa työllistettävää kohden. Rahaa tarkoitukseen kaupungilla on tänä vuonna noin 30 000 euroa.

Lautakunta teki muutoksen myös kesätyötuen soveltamisohjeisiin. Uudessa mallissa yritys tai yhdistys voi saada työllisyyspalveluiden kesätyötuen 16–18-vuotiaan forssalaisnuoren työllistämiseen vähintään kahdeksi viikoksi vähintään 25 tunniksi viikossa.

Takautuvasti maksettava kesätyötuki työnantajalle on puolet palkkakustannuksista tai enintään 250 euroa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic