Lounais-Häme Jokioinen

Baana keikauttaa liikennejärjestelyjä Jokioisten keskustassa

Lentoharjoituksen kiertoreitti on jo muuttanut väistämisvelvollisuutta Jokioisten keskustassa
Liikennemerkit ohjaavat jo Jokioisilla Keskuskatua suoraan ajavia väistämään Humppilantieltä kääntyviä.

Baana 18 -lentoharjoitus muuttaa liikennejärjestelyjä Jokioisten keskustassa Humppilantien ja Keskuskadun risteyksessä kiertoreitin vuoksi. Liikennemerkit opastavat jo nyt risteyksessä väistämään Forssan suunnasta Keskuskatua ja Humppilantietä kulkevaa liikennettä.

Risteyksessä ovat vaarana kolarit, sillä paikalliset näyttävät ajavan risteyksestä entiseen tapaan huomaamatta väistämisvelvollisuuden muutosta.

Kiertotiejärjestelyt ovat samat kuin yhdeksän vuotta sitten edellisen harjoituksen aikana. Odotettavissa on ruuhkia etenkin Jokioisten keskustaan.

Kiertoreitillä on lisäksi paljon suojateitä ja koululaisia, joten poliisi ja ELY-keskus painottavat nopeusrajoitusten noudattamista.

Satakunnan lennoston Baana 18 -lentotoimintaharjoitus käynnistyy varsinaisesti lauantaina 15.9. aamukahdeksalta ja sulkee kakkostien Jokioisilla ohituskaistojen kohdalla maantietukikohdan vuoksi. Liikenne on poikki Lammintien ja Latovainion väliltä. Tie avataan taas liikenteelle torstaina 20.9. viimeistään klo 12.

 

Liikenne ohjataan opastein kakkostietä kiertoreitille Jokioisten keskustaajaman kautta. Kiertoreitti kulkee Jokioisten keskustan, Humppilantien ja Jänhijoentien kautta kakkostielle Latovainiossa.

Kiertoreitti tuo matkaan lisäpituutta noin 10 kilometriä.

Tampereen ja Forssan välillä kulkevia suositellaan käyttämään harjoituksen ajan Forssan ja Urjalan välistä maantietä 284.

Baana 18 -lentotoimintaharjoituksen lentotoimintavaihe alkaa Jokioisten varalaskupaikalla maanantaina 17.9. ja päättyy keskiviikkona 19. päivä. Lentoja ja siten lentomelua ilmenee päivittäin kello 8.30–23.

Harjoituksessa lennetään kaikilla ilmavoimien käytössä olevilla lentokonetyypeillä, erityisesti F/A-18 Hornet -hävittäjillä.

Jokioisten varalaskupaikan lisäksi harjoitus tukeutuu lentotoiminnassa myös Pirkkalan tukikohtaan

Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 300 henkilöä, joista reserviläisiä ja varusmiehiä on noin 180.

Jokioisten varalaskupaikan lähiympäristö on tilapäisesti puolustusvoimien käytössä ja sotilaspoliisien vartioima.

Forssan ABC-asemalla toimii 16.–19.9. Ilmavoimien tiedotuspiste, josta saa lisätietoa harjoituksesta ja Ilmavoimista. Tiistaina 18. syyskuuta yleisöllä on mahdollisuus tutustua harjoitukseen paikan päällä. Yleisö kuljetetaan rajatulle alueelle Forssan ABC:ltä ja alueelta pois linja-autoilla kello 13–20. FL

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic