Lounais-Häme Forssa

Bablo ja Los Panos starttaavat Euroopan valloituksen Koskenniskasta – "Euroopan Joe Cockerin" viisikymppisiä juhlitaan kovalla setillä

Bablon johtama Los Panos juhlistaa 50-vuotiasta taiteilijaa lauantaina. Los Panosin jäsenet tähtäävät pitkäsoittoon ja ammattimuusikon uraan.
Nelisen vuotta sitten kuolleen Joe Cockerin esikuvakseen nimeävä, karhean lauluääneen omaava iskelmä- ja rockmuusikko Bablo pitää 50-vuotiskekkerit lauantaina ravintola Koskenniskassa. Bablo & Los Panos aikoo pitää jatkossa Koskenniskassa kerran kuukaudessa klubi-iltoja, joita höystää vieraileva artisti.

Muun muassa yli miljoona kertaa YouTubesta kuunnellusta Alanyan kuninkaasta ja televisiomainoksessa yhteen aikaan paljon kuullusta Reissumiehestä tuttu, forssalaistunut artisti Bablo on reissannut soittoruokaloita ja tanssilavoja 18 vuoden ajan ilman bändiä. Keväällä mies löi hynttyyt yhteen Forssan seudulla tuttujen muusikoiden Keijo Kosken, Juha Kohosen ja Kari Cavénin kanssa. Syntyi orkesteri nimeltään Bablo & Los Panos.

Samoihin aikoihin keväällä Bablo täytti 50 vuotta. Tuolloin mies ei pyöreitä vuosia juhlistanut millään tavalla, mutta lauantaina juhlitaan sitäkin hartaammin. Koskenniskan yläkerrassa lavalle nousevat päätähden ja tämän bändin lisäksi Bablon pitkäaikainen hyvä ystävä Esa Eloranta, Jani “Kari Tapion poika” Jalkanen ja forssalaisbändi Delia St. Claire I.

– Keväällä oli kaikenlaista säätöä ja juhlat jäivät juhlimatta. Tuli sitten kyselyjä, että pidä nyt edes yhdet kinkerit. Pidetäänkin sitten ylikylän kinkerit, Bablo kertoo.

Bablo & Los Panos on liikkeellä tosissaan. Kaikki muusikot ovat pitkän linjan tekijöitä, jotka tietävät tarkkaan, mitä ala vaatii ja voi antaa. Bablo sanoo suoraan, että porukan tavoitteena on tehdä kahden vuoden sisällä musiikista itselleen ammatti. Bablolle se toki sitä on jo pitkälti ollutkin.

– Kilpailu alalla on kovaa, enkä ole tosiaan keikkaillut bändin kanssa 18 vuoteen. On suuri työmaa saada vakiinnutettua asema markkinoilla. Ensin Suomessa ja miksei sen jälkeen Euroopassa. Meidän on saatava sana kulkemaan, että homma toimii paremmin bändin kanssa, sanoo kahdeksan pitkäsoittoa julkaissut Bablo.

Bablo & Los Panos on keikkaillut yhdessä vasta kerran, virallinen Suomen valloitus aloitetaan lauantaina ravintola Koskenniskasta. Siitä, että miehet ovat liikkeellä tosissaan kertovat myös lähiajan suunnitelmat.

– Marraskuussa aletaan työstää yhdessä Janne Saksan kanssa sinkkua, joka pitäisi saada ulos alkuvuoteen mennessä. Janne vastaa sovituksesta ja toimii kanssani tuottajana, minä teen sävelen ja sanat, Bablo kertoo.

Bändi aikoo myös levyttää jollain aikavälillä. Bablon mukaan levyä tehdään laulu kerrallaan.

– Keikkamyynti on helpompaa, kun on levy tehtynä, huomauttaa rumpali Keijo Koski.

Lähitulevaisuudesta lukkoon lyötyjä asioita ovat keikka Tammelassa 27. marraskuuta ja esiintyminen toukokuussa Forssa Unplugged -tapahtumassa, johon Babloa on kosiskeltu jo usean vuoden ajan.

Mitä “ylikylän kinkereillä” sitten on lauantaina luvassa? Bablo lupailee vanhaa ja tutumpaa tuotantoa, mutta myös biisejä, joita ei ole ennen livenä kuultu. Bändit aloittavat soiton 22.30 ja soittoa on luvassa noin aamukolmeen, mahdollisesti myös yllätyskokoonpanoissa.

Onnenpojalta soitetaan joitakin ensi kertaa livenä kuultavia biisejä. Alanyan kuningas kuullaan totta kai. Valovuosiin en ole soittanut Reissumiestä keikoilla, mutta nyt sekin kuullaan, Keijo Kosken “Euroopan Joe Cockeriksi” nimeämä Bablo kertoo. FL

Fingerpori

comic