Lounais-Häme

Bablo kehuu Forssaa hienoksi mestaksi

Suomalaislaulajien harvalukuista raspikurkkuosastoa kunnialla edustava Bablo elää mielenkiintoista elämänvaihetta. Markkinoille on valmistunut hänen seitsemäs sooloalbuminsa sitten seitsemän vuotta ilmestyneen edeltäjänsä, ja miehen asuinpaikka vaihtui vastikään Ypäjästä Forssaksi.

Iisalmessa ristimänimeltään Marko Junnilaisena syntynyt artisti saavuttaa näinä päivinä viidenkympin merkkipaalun.

-Olkoon nyt vaikka tuolla syntymäajankohdalla oma huomioitava yhteytensä tämän uuden sooloalbumin kanssa, hän viestittää.

Bablon uuden sooloalbumin ensitahdit lyötiin syksyllä 2014. Hanke eteni omaa tahtiaan niin, että lopputulos on jo netissä kuultavissa ja fyysisessä muodossa levy ilmestyy 4. toukokuuta.

Aurinkoista puolta nimekseen saanutta tallennetta yhteisesti leimaavana piirteenä Bablo tuo esille Topi Salmen sanoitukset. Vexi Salmen pojan lyriikat soivat levyllä Janne Saksan, Costello Hautamäen, Vesa Anttilan, Alma Sipilän, Eero Luparin sekä Kanervan ja Anu Neuvosen sävelasussa.

Levyn tyylisuunnan Bablo luonnehtii liikkuvan omakohtaisesti perinteikkäiksi tuntemillaan linjoilla.

-Sellaista aikuisrokin, popin ja iskelmän toisiinsa limittyvää välimaastoa, jossa laulajan äänilähtöisyys sekä Janne Saksan moderni tapa tuottaa ja soittaa pääsevät esille, hän määrittelee.

Forssalainen Bablosta tuli tammi- ja helmikuun vaihteessa neljän Ypäjällä kuluneen vuoden jälkeen. Hän toteaa hyvältä näyttävän.

-Ihan hieno mesta. Paikallista yöelämää en ole vielä paljon maistellut, kun baareissa tulee notkuttua työn puolesta sen verran, että vapaa-aikansa viettää mielellään muissa merkeissä.

Bablo toteaa töitä riittäneen ja jatkonkin vaikuttavan muun muassa tuoreen pitkäsoittolevyn vauhdittamana hyvältä.

Esimerkiksi albumilta jo etukäteen singlenä julkaistut Puoliksi täysi ja Viimeinen ässä nousivat viime vuoden aikana Yle Radio Suomen soitetuimpien kappaleiden joukkoon.

Myös albumilta nyt helmikuussa poimittu Suotuisat kuut -sinkkulohkaisu on soinut viime viikkoina radiossa ahkeraan.

Bablo pitää artistin asemassa valitettavana levymyynnin taloudellisessa merkityksessä tapahtunutta romahdusta.

-Suoratoistopalveluista artisteille kertyvät tulot ovat käytännössä yhtä tyhjän kanssa.

Perinteisesti soittimeen työnnettävien levyjenkin myynnin hän toteaa liikkuvan lähinnä bensakuluihin helpotusta tuovalla tasolla.

-Kiitollisuutta pitää tuntea, kun on saanut elää sellaisenkin vaiheen, että on saanut nimiinsä kultalevyn, hän toteaa viitaten 2000-luvun alussa ilmestyneeseen Taivas sinivalkoinen -pitkäsoittoon.

Tämän vuoden alun Bablo kertoo menneen paljolti olkapääleikkauksesta toipuessa, mutta asioiden olevan nyt siltäkin osin kunnossa.

-Hienoa, että kaikki meni siinä operaatiossa hyvin, sillä käsi vaatii toimiakseen kunnossa olevaa olkapäätä ja käsi on tärkeä niin kitaransoitossa kuin raviharrastuksessanikin.

Bablo toteaa Forssassa asumisen vaikuttavan lupaavalta myös paikallisten muusikoiden kanssa syntyneiden kontaktien puolesta.

-Täältä löytyy hyviä muusikoita ja bändiprojektiakin viritellään. Se tuntuu upealta, kun itselläni ei ole ollut yhtyettä pitkiin aikoihin.

-Odotan myös mielenkiinnolla, mitä uusi tapahtumajärjestäjä, Forssa Events Agency saa aikaan. Tuen aina tuollaisia tyyppejä, jotka omaavat uusien tuulien puhaltamisessa vaadittavaa rohkeutta. FL

Uusimmat

Fingerpori

Näkoislehti