Lounais-Häme

Bäck rojautti kahden sentin päähän EM-rajasta - rankingsijoitus ratkaisee jatko-ohjelman ensi viikolla

Jyväskylä
21.07.2018, 19:29

Urheilu-uutiset

Allergiavaivoista toipunut pituushyppääjä Kristian Bäck sai Kalevan kisoissa juoksunsa vauhtiin, mutta kauden paras tulos 793 riitti vain Suomen mestaruuteen. Tulos on kauden paras Suomessa, mutta Berliinin EM-kisojen raja jäi kahden sentin päähän.
Bäck jahtasi mestaruuden lisäksi juuri tulosrajaa, mutta nyt hän saattaa joutua ahertamaan sen parissa vielä Lapinlahden gp-kisoissa viikon kuluttua.
– Halusin rikkoa rajan täällä, että pääsin rauhassa keskittymään EM-kisoihin. Nyt pitää jutella (valmennusjohtaja) Jorma Kemppaisen kanssa. Jos tilanne on epävarma, lähden Lapinlahdelle, Bäck lupasi.
Bäck hyökkäsi Jyväskylässä rajusti. Toiseksi paras hyppy vei hänet 788:aan, vaikka ponnistus lähti 15 senttiä vahasta. Jos jalka olisi osunut tukevammin tammilankulle, potku olisi riittänyt kahdeksaan metriin.
– Olen nousukunnossa ja hyppäsin urani parhaan tai toiseksi parhaan sarjan. Mukana oli 2-3 biomekaanisesti kahdeksan metrin hyppyä, Bäck arvioi.
Bäck menetti kahdessa hypyssä senttejä, kun vasen jalka jäi alastulossa taakse.

Vaikea kesä allergikolle

Vasa IS:n Bäck sijoittui kaksi vuotta sitten Amsterdamin EM-finaalissa viidenneksi. Tänä vuonna hyppy ei ole kuitenkaan kulkenut allergiavaivojen takia. Hänen paras tuloksensa oli 776 ennen Kalevan kisoja.
– Olen ollut allergiavaivojen takia niin hitaassa kunnossa, etten ole voinut hypätä pitkälle. Otin lopulta yhteyttä manageri Jukka Härköseen, joka suositteli lääkettä, josta sain lopulta apua, Bäck kertoi.
– Minulla on ollut allergiaa ennenkin, mutta tänä vuonna se vaivasi pahemmin kuin koskaan.
Mestaruus oli Bäckille toinen peräkkäin.

Väyrynen palailee tasolleen

Kajaanin Kipinän Henri Väyrynen oli Jyväskylässä toinen tuloksella 772 ja Kaipolan Vireen Kristian Pulli kolmas tuloksella 768.
Väyrynen oli tyytyväinen palattuaan välivuoden jälkeen Suomen huipputasolle.
– Bäck oli tänään ylivoimainen. Ei ollut mahdollisuutta voittoon eikä paukkuja EM-rajaan, Väyrynen tunnusti.
Pullilla oli Jyväskylään asti kauden kärkitulos 791, mutta SM-finaalista tuli pettymys.
– Oli ongelmia vauhdinjuoksussa. En kyennyt hahmottamaan ponnistusta, Pulli harmitteli.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic