Lounais-Häme

Baddingia ei nähdä Esakalliolla tänä kesänä

Viime vuonna 11 esitystä täysille katsomoille Someron Esakalliolla esitetty Badding-näytelmä ei saa jatkoa tänä vuonna.

Rauli ”Badding” Somerjoesta kertoneelle musiikkinäytelmälle oli suunniteltu tälle kesälle neljää lisäesitystä, joiden lipunmyynti alkoi marraskuun taitteessa.

-Esitykset peruttiin alkuvuodesta. Lipunmyynti ei ensimmäisinä kuukausina lähtenyt ilmeisesti liikkeelle aivan odotetusti, ja tuottaja veti liinat kiinni, Esakallion lavaisäntä Matti Oksanen sanoo.

Näytelmässä esiintyivät muun muassa Heikki Hela, Samuel Shipway, Jani Forsman ja Suvi Karjula. Esityksen käsikirjoitti Heikki Metsämäki ja ohjasi Timo Suomi.

Oksanen kertoo, että häneltä on kyselty paljon näytelmän kohtalosta.

-Ehkä peruminen oli virheratkaisu. Esimerkiksi Kevätruokava-tapahtumassa, jossa Someron Esalla oli pöytä, ihmiset osoittivat paljon kiinnostusta. Peruminen on harmi juttu, mielellämme olisimme nähneet näytelmän tänäkin vuonna Esakalliolla.

Oksanen kertoo, että näytelmä saatetaan nähdä Esakalliolla mahdollisesti vielä joskus tulevaisuudessa.

-On takaportti sillä tavalla auki, näytelmän käsikirjoitus ja työryhmä ovat kuitenkin olemassa. Isolla työryhmällä oli myös erinomainen henki, Oksanen sanoo.

Esakalliolla kuullaan Baddingin musiikkia tänäkin vuonna. Oksanen kertoo, että loppukesästä Esakalliolla järjestetään Badding-konsertti, jossa soittaa näytelmää säestänyt orkesteri. Orkesterissa soittaa muun muassa kitaristi Jari Nieminen. Konsertissa kuullaan näytelmästä tuttuja solisteja ja sovituksia, itse näytelmän tarina vain puuttuu.

Esakallion tuleva kesä on Oksasen mukaan perinteinen, mutta myös uusia mausteita heitetään soppaan. Keskiviikko- ja perjantaitanssit järjestetään edellisvuosien tapaan, minkä lisäksi tänä vuonna mukaan tulee entistä enemmän muitakin esityksiä.

-Kattausta on Ti-Ti Nallesta saaristo-oopperaan. Uusia kiinnityksiä loppukesään on tullut koko ajan, Oksanen sanoo.

Kesällä on luvassa esimerkiksi Unto Monosta muistellen -konsertti, Popedan kenraaliharjoitus stadionkonserttia varten sekä matineaesityksiä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti