Lounais-Häme Forssa

Bar Mainio pyörii nyt tammelalaisvoimin – Luvassa elävää musiikkia ja Katolle suunnitteilla uudistuksia

Kartanonkadulla sijaitseva baari on vaihtanut omistajaa.
Bar Mainion uusi yrittäjä Sanna Lehtinen värväsi tiskin taakse tyttärensä Ida Lehtisen (vas.) ja tämän parhaan ystävä Eveliina Lankisen.
Bar Mainion uusi yrittäjä Sanna Lehtinen värväsi tiskin taakse tyttärensä Ida Lehtisen (vas.) ja tämän parhaan ystävä Eveliina Lankisen.

Tammelalainen Sanna Lehtinen on aloittanut Bar Mainion uutena yrittäjänä.

– Minulla ei ole lainkaan kokemusta yrittäjyydestä, ja ravintola-alakin on tuttu ainoastaan asiakkaan roolista. Hieman jännittää ja hirvittää, mutta tunnelma on silti hyvällä tavalla odottava, kaupan alalla työskentelevä Sanna Lehtinen kuvailee.

Lehtisen ystävä ehdotti hänelle ravintolayrittäjyyttä jo viime vuoden lokakuussa.

– Tuolloin pidin sitä lähinnä huonona vitsinä, mutta kun jäin joulukuun puolivälissä sairauslomalle jalkani vuoksi, jouduin pohtimaan kestävätkö jalkani nykyistä työtäni tulevaisuudessa. Faruk ehdotti yrittäjyyttä uudelleen, ja vuodenvaihteessa tein päätöksen.

Tiskin taakse Lehtinen ei aio ainakaan vielä hypätä, vaan sairauslomansa loputtua hän palaa työhönsä Loimaan Lidliin.

– Olen työskennellyt siellä jo 12 vuotta, ja viihdyn työssäni. Mainiossa aiemminkin työskennellyt Faruk vastaa baarin pyörittämisestä kahden työntekijäni kanssa.

Työntekijät läheltä

Työntekijät Lehtinen löysi läheltä, sillä Mainion tiskin takana palvelevat Sanna Lehtisen tytär Ida-Maria Lehtinen sekä tämän paras ystävä Eveliina Lankinen.

– Tytöt innostuivat tavattomasti tästä mahdollisuudesta, ja hankkivat välittömästi anniskelupassit ja kävivät järjestyksenvalvojan kurssit, Sanna Lehtinen kertoo.

Ida-Maria Lehtinen sekä Eveliina Lankinen eivät ole aiemmin miettineet ravintola-alan työtä.

– Tämä taitaa nyt kuitenkin olla se oma ala, Ida Lehtinen toteaa.

– Olen opiskellut lähihoitajaksi, mutta tällä hetkellä keskityn vain ravintola-alan työhön, Eveliina Lankinen kertoo.

Elävää musiikkia

Mainio on avoinna keskiviikkoisin, torstaisin ja sunnuntaisin klo 17–00 sekä perjantaisin ja lauantaisin klo 20–04, maanantaisin ja tiistaisin paikka on kiinni.

– Huhti-toukokuun vaihteessa avaamme Katto-terassin. Tarkoituksemme on uusia terassin kalustus jossain vaiheessa. Myös keittiön ruokapuoli on mietinnässä, Sanna Lehtinen kertoo.

Lehtinen on suunnitellut panostavansa Mainiossa elävään musiikkiin.

– Toivoisin, että nuorison lisäksi myös vanhemmat asiakkaat löytäisivät tänne. Olen kuullut, että noin kolmekymppiset ovat valitelleet, ettei heille löydy sopivaa paikkaa Forssasta.

Ravintolan nimi ei tule muuttumaan yrittäjävaihdoksen myötä.

– Mainio on mielestäni mainio nimi, Lehtinen toteaa.

Uusi yrittäjä järjestää avajaiset maaliskuun alkupuolella, mutta päivämäärä tarkentuu myöhemmin.

 

 

Juttu on julkaistu Seutu-Sanomissa 26.2.2020. 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti