Lounais-Häme

Barbileikkejä ja elinikäinen ystävyys

Sanna Mäenpää ja Jatta Vaittinen ovat tunteneet aina. He aloittivat yhdessä Ypäjän ensimmäisessä eskarijoukossa ja jatkoivat siitä alakoulun kautta yläkouluun.

-Ihan hirveästi ei sieltä eskariajoilta ole muistoja jäänyt. Niitä on enemmän kouluvuosilta. Barbeilla me tykkäsimme aina leikkiä, ja sitten on mieleen jäänyt se sininen huone. Mikä sen nimi nyt oli?

Mäenpäällä ja Vaittisella on itse asiassa yhteistä historiaa vielä eskaria kauemmaksikin.

-Meidän vanhempamme ovat ystäviä keskenään eli yhdessä olemme olleet ihan vauvasta asti, Mäenpää lisää.

Nyt kaverusten lapset kulkevat äitiensä jalanjälkiä ja ovat hoidossa Ypäjän päiväkodissa. Tuleekohan heistäkin kavereita?

-Nuorimmat ovat vasta kaksivuotiaita, isommat eli 6- ja 4-vuotiaat kyllä leikkivät jo yhdessä, he kertovat.

Ypäjän Heporannan päiväkoti ja Ypäjän esikoulu viettivät eilen tuplajuhlia. Päiväkoti on toiminut 25 vuotta ja esikoulu 20 vuotta.

Juhlaa vietettiin samalla ohjelmalla kuin ensimmäistä aikanaan. Vanhan päiväkodin eli ylätalon vintin varastoilta löytyi alkuperäisen ohjelman lisäksi myös juhlaan valmistettuja päähineitä.

Juhla oli samalla myös nykyisten heporantalaisten ja eskarilaisten kevätjuhla.

Juhlan avasi esikoululaisten esitys Sinisiä punaisia ruusunkukkia. Tällä kertaa ruusuja eivät saaneetkaan äidit, vaan päiväkodissa 25 vuotta sitten työskennelleet naiset. Yleisössä oli kutsuvieraana myös ensimmäisen toimintavuoden päivähoitolapsia.

Ypäjän varhaiskasvatus on luvannut strategiassaan ottaa perheiden tarpeet huomioon. Sivistysjohtaja Heikki Vainio totesi varhaiskasvatuksen lupauksen olevan arvokas ja vievän ajatukset onnellisuuteen.

-Ehkä onnellisuuden juju itse asiassa onkin juuri mahdollisuudessa olla vapaa, kokea tunnetta turvallisuudesta ja toteuttaa arjessaan oman itsensä näköisiä valintoja elämässään – ja kantaa vastuuta omien voimavarojen mukaisesti. Tavoitteenne on ihmisten omien voimavarojen ja ongelmien ratkaisukyvyn vahvistaminen elämässä laajemminkin. Siis nähdä ihmisessä piilevä potentiaali ja kyky, tarmo ja into – pienikin hyvä, jota voi auttaa kasvamaan suuremmaksi, Vainio totesi juhlapuheessaan.

Juha päättyi samaan tapaan kuin se ensimmäinenkin aikanaan: booliin ja täytekakkuun. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic