Lounais-Häme

Barkov ja Laine tasasivat Helsingin NHL-ottelujen voitot

Helsinki
02.11.2018, 22:58

Urheilu-uutiset

Patrik Laine saapui Helsinkiin taskussaan kolme NHL-maalia tältä kaudelta. Hän poistuu Helsingistä mukanaan kauden 14 ottelusta pistesaldo 7+2=9 ja lisänä tutulle tasolle palannut itseluottamus, mutta kahta voittoa hän ei pystynyt ottamaan.
Florida kiri perjantain ottelun toisessa erässä tasoihin ja ohi Mike Hoffmanin sekä Keith Yandlen maaleilla. Florida voitti lopulta 4-2 ja korjasi alkukauden heikkoa saldoaan.
Samalla Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov ja joukkueen toinen suomalaishyökkääjä Juho Lammikko tasasivat voitot Lainetta vastaan Helsingin-otteluiden osalta.
Winnipegin suomalaistykki Laine ei perjantai-iltana pystynyt uusimaan torstain temppuaan ja tekemään kolmea maalia, mutta napakka laukaus puri kerran. Laine laukoi 2-1-johto-osuman ylivoimalla pari minuuttia ennen avauserän päättymistä.

Kotimaisen kiekkosyksyn päätapahtuma

Suomalaisyleisön odotusten täyttämiseen olisi riittänyt jo torstain hattutemppu, mutta Laine tarjosi nähtävää myös perjantaina. Laine kynäili itselleen laukaisupaikan jo alkuminuuteilla ja pääsi kokeilemaan Floridan maalivahti Roberto Luongon virettä toisenkin kerran ottelun alussa.
Onnistumisten myötä parantunut itseluottamus huokui areenan ylälehtereille saakka, mutta yksin Laine ja hänen suorituksensa ei ruokkinut kokonaan suomalaisyleisöä. Barkov teki kaiken, minkä pystyi, ja oli mukana joukkueensa ensimmäisessä ja kolmannessa maalissa.
Hartiat kyyryssä töitä paiskova ja joukkueensa peliä pyörittävä suomalaiskapteeni teki perjantaina maskin joukkueensa ensimmäiseen maaliin, jonka viimeisteli Jevgeni Dadonov. Toisen erän lopulla Yandle päätti Barkovin johtaman ylivoimaviisikon työn maalituuletuksiin.
Kaksi loppuunmyytyä iltaa, suomalaistähtien kirkastama huippujääkiekko ja suomalaisten huippusuoritukset olivat NHL:lle parasta mainosta Suomessa. Viikon kuluttua Suomi isännöi miesten Euro Hockey Tourin turnausta, mutta NHL-tähtiloiston jälkeen turnausjärjestäjälle jää poimittavaksi vain rippeet. Kotimaisen kiekkokalenterin syksyn päätapahtumasta ei jää epäselvyyttä. Siitä pitivät huolen Laine ja Barkov.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti