Lounais-Häme

Barkov on suklaa- ja irtokarkkijätkä

Florida Panthersin Aleksander Barkov, 23, on valmistautunut osin uusin eväin kuudenteen kauteensa NHL-jääkiekkoliigassa. Tekniikkataituri ei karta muutosta, varsinkaan mikäli moinen auttaa häntä ja hänen joukkuettaan. Kokeilut näyttävät pian toimivuutensa.

– Uusia pieniä juttuja on tullut lisänä entiseen harjoittelussa. Olen juossut enemmän, joukkueensa kapteeniksi valittu Barkov yllättää.

– Totta kai voimaakin tarvitaan, mutta nopeudella ja kestävyydellä pärjää kulmissa.

Kilpaurheilija on etenkin omatoimijaksollaan monien valintojen edessä. Houkutuksia varmasti riittää, mutta maalin on syytä siintää terävänä myös pelikauden ulkopuolella.

– Karkit ja maissilastut ovat Suomessa parempia kuin Jenkeissä. Pakko se on myöntää. Toki ei niitä hirveästi saa popsia, Barkov puntaroi.

– Itse olen suklaa ja irtokarkki -jätkiä. Kanansiivet ovat myös parempia täällä Suomessa ja kaikkialla Tampereella.

Huippuhyökkääjän tarkka taustoitus makunystyröistään kummeksuttaa. Etenkin, kun hän on lukuisissa haastatteluissa kertonut onnistuneensa painonpudotuksessaan useammalla kilolla.

Se onnistuu Barkovin lyhyellä yhtälöllä.

– Hyvä ruokavalio, kova reeni ja vahva tahto, Barkov naurahtaa.Uuttera pistehaiViime kaudella Barkov kokosi ensimmäistä kertaa ammattilaisurallaan eniten tehopisteitä joukkueessaan summattuaan saldokseen 27+51=76. Tapparassa hän oli jäljittänyt pistekakkosena muuatta Ville Niemistä. Panthersissa edelle ylsivät aiemmilla sesongeilla Jaromir Jagr ja Jussi Jokinen, sekä viimeksi Vincent Trocheck.

Maaliennätyksestään tähtipelaajaksi luokiteltava taituri jäi viime keväänä yhden osuman.

– En koe, että olen maalipaikan kärkkyjä. Olen enemmän sellainen, etten halua päästää vastustajaa tekemään maaleja ja sitä kautta päästä sitten iskemään, Barkov analysoi.

– Minä olen siellä, missä peliväline. Olen oppinut lukemaan tilanteita ja välillä, kun näen tilanteessa hyökkäysmahdollisuuden, voin lähteä varastamaan. Yritän auttaa joukkuetta molemmissa päissä.Kohti kohennustaKevät 2018 kehittyi Miamissa kotipelinsä pelaavalle Panthersille jännitysnäytelmäksi. Barkovin mukaan vaisun syksyn takia joukkue pelasi jo joulukuussa kuin pudotuspelejä pistejahdissaan.

– Meillä oli uskomaton loppukausi. Pelasimme tosi hyvin ja voitimme. Aina kun tulimme hallille oli fiilis, että oli vastustaja kuka tahansa niin voitamme, Barkov miettii.

Tuottoisimmassa kirivaiheessa floridalaissikermä nousikin hetkeksi viivan paremmalle puolelle. Lopulta se jäi vaivaisen pisteen päähän villi kortti -paikasta.

– Nyt runko on pysynyt samana, kaikki tietävät, mitä tehdä. Ei muuta kuin seuraava askel on otettava, vain yhdet NHL-pudotuspelit kokenut Barkov mottoaa.

Panthersin areenassa oli lehtereillä ajoin runsaasti tilaa.

– Ongelma viime vuosina on ollut vaisu menestyminen. Ei silloin ole porukkaakaan. Tällä joukkueella pitäisi luoda buumi, Barkov tietää reseptiksi.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic