Lounais-Häme

BBC: Ranskalaistutkijoiden mukaan vuonna 2016 mereen syöksyneen egyptiläiskoneen ohjaamossa syttyi tulipalo

Lontoo
07.07.2018, 02:17

Ulkomaat

Vuonna 2016 Välimereen syöksyneen EgyptAirin koneen ohjaamossa syttyi ranskalaistutkijoiden mukaan todennäköisesti tulipalo, uutisoi BBC. Tutkinnan tuloksista perjantaina kertoneen Ranskan ilmailuturvallisuudesta vastaavan viranomaisen BEA:n mukaan todennäköisin selitys tapahtuneelle on, että ohjaamossa syttyi nopeasti levinnyt tulipalo, minkä seurauksena lentäjät menettivät koneen hallinnan. Tutkijoiden mukaan nauhoitteissa kuuluu, kuinka lennon henkilökunta keskustelee tulipalosta.
Ranskalaistutkijoiden löydökset ovat ristiriidassa Egyptin viranomaisten aiempien lausuntojen kanssa. Egyptin onnettomuustutkintaviranomaiset kertoivat vuoden 2016 joulukuussa löytäneensä räjähdejäämiä uhreista.
BEA sanoi perjantaina odottavansa, että se saa egyptiläistutkijoiden loppuraportin asiasta. Tällöin ranskalaistutkijat voisivat pyrkiä selvittämään, mistä eriävät päätelmät johtuvat.
EgyptAirin lento MS804 oli matkalla Pariisista Kairoon, kun se syöksyi mereen Pohjois-Egyptin ja Kreetan välisellä alueella. 66 ihmistä sai surmansa. Surmansa saaneiden joukossa oli muun muassa 30 egyptiläistä ja 15 ranskalaista.

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-44748324?ocid=socialflow_twitter

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic