Lounais-Häme

Belgia jatkaa vakuuttavasti - Tunisia nurin seitsemän maalin juhlassa

Rostov
23.06.2018, 18:01

Urheilu-uutiset

Belgia ei ole vielä kohdannut niin sanottuja kovia maita jalkapallon Venäjän MM-lopputurnauksessa, mutta silti kahden pelin jälkeen muiden on ehdottomasti syytä olla varuillaan. Avauskierroksella Panamasta otettu helppo 3-0-voitto sai seuraa lauantaina, kun Tunisia kaatui G-alkulohkon maalijuhlassa 5-2.
Panamaa vastaan kaksi maalia tehnyt Romelu Lukaku teki jälleen kaksi, ja hän jakaa kisojen maalitilaston kärkipaikkaa Cristiano Ronaldon kanssa. Tuplasti Tunisiaa rankaisi myös Eden Hazard, ja viidennen teki loppuhetkillä Michy Batshuayi. Toisen tappionsa kisoissa kokeneelle Tunisialle maalasivat Dylan Bronn ja viime sekunneilla osunut Wahbi Khazri.
Peli ei varsinaista jännitystä tarjonnut, mutta viihdyttävää palloilua ja belgialaishistoriaa. Lukakusta tuli ensimmäinen neljään maaliin yhdessä MM-lopputurnauksessa yltänyt belgialaispelaaja, ja samalla myös Belgian kaikkien aikojen maalikärki MM- ja EM-lopputurnauksissa. Manchester Unitedin kärkimies Lukaku on nyt tehnyt Belgialle seitsemän arvoturnausmaalia, yhden enemmän kuin 80-luvun tähti Jan Ceulemans.
– Pelasimme hyvin ja teimme viisi maalia. Päästimme kaksi, ja siitä voi parantaa. Mutta nyt nautimme seuraavista päivistä ja sitten pelaamme Englantia vastaan lohkon kärkisijasta (lohkon päätöskierroksella torstaina), Belgian kapteeni Hazard totesi BBC:lle.
– Romelu Lukakun kanssa on helppo pelata. Syötä hänelle, ja hän tekee maalin joka kerta. Hän oli loistava, kapteeni kehui vielä.
Hazard sai MM-lopputurnausten maalitilinsä auki rangaistuspotkulla pelin kuudennella minuutilla. Rangaistuspotku oli jo 13:s tässä turnauksessa, ja peli oli turnauksen 27:s. Tahti on melkoinen, sillä neljä vuotta sitten Brasiliassa kisojen 64 ottelussa nähtiin 13 rangaistuspotkua.
Avausottelussaan Englantia 1-2-tappiossa kiusannut Tunisia puolestaan kaipailee yhä voittoa MM-lopputurnauksessa, edellisestä ja toistaiseksi ainoasta kun on jo 40 vuotta. Maa voitti historiansa ensimmäisessä lopputurnauspelissä Meksikon kesällä 1978, mutta on sen jälkeen pelannut 13 ottelua ilman voittoa.
Lohko jatkuu sunnuntaina ottelulla Englanti-Panama. Jos Englanti voittaa, varmistuu sen sekä Belgian jatkopaikka. Myös tasapeli riittää belgialaisille neljännesvälieräpaikkaan.

https://www.bbc.com/sport/live/football/43975656

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti