Lounais-Häme

Belgia liian vahva Panamalle - Lukaku kahdesti maalin makuun

Helsinki
18.06.2018, 21:42

Urheilu-uutiset

Belgia avasi jalkapallon MM-lopputurnauksen odotetulla voitolla, kun ensimmäistä kertaa lopputurnauksessa mukana oleva Panama kaatui G-lohkon pelissä Sotshissa 3-0. Ottelu kulki Belgian komennossa, mutta maalit jäivät toiselle puoliajalle: Dries Mertens iski vapauttavan avausosuman ja Romelu Lukaku pääsi kahdesti maalin makuun.
Sinnikäs Panama turhautti taitavat belgialaiset avausjaksolla, mutta pian tauon jälkeen rävähti Mertensin pamauttaessa yhden turnauksen tähän asti komeimmista maaleista. Volley ei jättänyt panamalaisvahti Jaime Penedolle mahdollisuuksia.
Lukaku viimeisteli sitten 69. ja 75. minuutilla pelille sinetit, keskikenttätähtien Kevin De Bruynen ja kapteeni Eden Hazardin syötöistä. Belgian tappioton putki venyi jo 20 otteluun, niistä 15 on voittoja. Edellisen kerran Belgia hävisi syyskuussa 2016, kun Espanja oli parempi.
– Tämä oli juuri sitä mitä odotimmekin – MM-turnauksessa ei ole helppoja pelejä. Aloitimme hyvin, mutta sitten sitten turhauduimme avauspuoliajan edetessä. Olen kuitenkin tyytyväinen siitä, kuinka joukkue reagoi ja myös siitä, kuinka sitoutuneesti kaikki halusivat pitää maalin puhtaana, Belgian valmentaja Roberto Martinez jutteli.
– Mertensin hieno maali oli todella tärkeä.
Panaman valmentaja, kolumbialainen Hernan Dario Gomez on aiemmin luotsannut lopputurnaukseen Kolumbian (1998) ja Ecuadorin (2002). Kummallakin kerralla Gomezin porukan pelit päättyivät alkulohkoon, ja kokenut valmentaja saattaa tietää, että vaikeaa tulee nytkin Englannin ja Tunisian täydentämässä lohkossa. Mutta oppia tulee MM-debytanteille.
– Opimme paljon tämän päivän pelistä. Tämä oli hyvin tunteikas päivä, itselleni tämä on jo viides lopputurnaus mutta tänään tuntui kuin olisin mukana ensimmäistä kertaa, Kolumbian myös apuvalmentajana kahdesti kisoihin avittanut 62-vuotias valmentaja mietti.
– Mahtava kokemus maallemme, eikä esityksemme mielestäni mikään huono ollut. Tappio ei koskaan tyydytä, mutta sanoin pelaajilleni, että he hävisivät kunniakkaasti.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic