Lounais-Häme Forssa

Biisin ympärille syntyi Killroom – Rankkaa musiikkia Forssasta

Far Gone on herättänyt kiinnostusta. Forssalainen Killroom treenaa ja työstää musiikkia ep:tä varten.
Ville Koskinen (vas) ja Juha Kreivi ovat Killroomin ytimessä. Tuore yhtye tekee ja harjoittelee tulevaa ep:tä varten. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ensin syntyi kappale Far Gone ja sitten sen ympärille alkoi muotoutua ytimeltään forssalainen heavy metal -yhtye Killroom.

Kokonaisuuden takana seisovat forssalaiset kitaristi Ville Koskinen ja vokalisti Juha Kreivi. Kummallakin on takanaan vuosikymmeniä raskasta musiikkia eri kokoonpanoissa.

Kun Koskinen alkoi koota muusikoita yhteen studioreissua varten, hän halusi ehdottomasti ääneen Juha Kreivin.

– Kreivi on varsinainen vokaalinen messias, Koskinen perustelee.

Toistaiseksi ainoa julkistettu kappale takoo tempaisevasti eteenpäin ja kestää mainiosti kuuntelua – useammankin kerran, vaikkei musiikkilajin innokkain kuluttaja olisikaan.

Mikä on kaksikon salaisuus?

– Se on meidän henkilökemia ilman muuta. Olemme olleet kavereita 4-vuotiaasta lähtien ja soittaneet kitaraa 30 vuotta. Musiikkimakumme ja -näkemyksemme ovat samanlaisia, Koskinen kertoo.

Killroom syntyi viime marraskuussa studioon Far Gone -kappaleen levytystä varten, mutta kokoonpano on muuntumassa keikkailevaksi yhtyeeksi.

Koskisen ja Kreivin rinnalle siihen on liittynyt toiseksi kitaristiksi Janne Hartikainen ja basistiksi Perttu Myllykangas, molemmat Forssasta.

– Rumpalin valinta on juuri käynnissä. Hyviä tarjokkaita on monta, Koskinen lisää.

Far Gone on Koskisen käsialaa. Hän soitti ja hioi sitä pitkän aikaa.

– Sitten se alkoi kuulostaa omaan korvaan siltä, että tästähän voi tulla jotakin. Menimme studioon ja äänitimme sen, heitimme Youtubeen, ja juttu lähti liikkeelle. Se on saanut ihan mukavasti radiosoittoakin sen ihmeemmin mainostamatta.

Killroomissa laulaa voimakkaasti pauhaava Juha Kreivi, jonka ääni ja äänen väri istuvat niin Far Gonen räimeosuuksiin kuin melodisiinkin yksityiskohtiin. Hän liikkuu sujuvasti laajalla rekisterillä aina raskaasta laulannasta kuiskauksiin.

Koskinen kertoo, että levy-yhtiötkin ovat osoittaneet kiinnostusta forssalaismuusikoiden tekemisiin Far Gonen perusteella. Kiinnostus tietysti hivelee.

– Niistä asioista ei kyllä tässä vaiheessa puhuta sen enempää. Nyt treenaamme armottomasti ja teemme uutta musiikkia.

Yhtye on varannut studioajan parin kuukauden päähän. Siihen mennessä on hiottava ja harjoitettava uutta musiikkia muutaman kappaleen näytelevyä eli ep-levyä varten.

– Sen jälkeen on keikkailun vuoro. Killroomista kuullaan vielä, Koskinen uhoaa.

Youtubesta löytyvän Killroomin Far Gonen esittävät vokalistit Juha Kreivi ja Mikko Paulin. Kitaraa ja bassoa tallenteella soittaa Ville Koskinen, ja rummuissa takoo Aki Kuusinen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.8.2020

Fingerpori

comic