Lounais-Häme

Bill Cosby todettiin syylliseksi raiskauksiin – uhrit iloitsivat

Bill Cosby (keskellä) sai tuomion torstaina.

Yhdysvaltalaisen koomikon ja näyttelijän Bill Cosbyn on todettu syyllistyneen kolmeen raiskaukseen. Tuomio annettiin torstaina. Entinen yliopiston koripallojoukkueen manageri Andrea Constand syytti Cosbyn huumanneen ja raiskanneen hänet kolme kertaa vuonna 2004.

Rangaistusta ei toistaiseksi ole kerrottu, mutta Cosby tuomittiin kolmen eri syytekohdan mukaan. Niissä jokaisessa maksimirangaistus on kymmenen vuotta vankeutta, kertoo Reuters.

Yli 50 naista on syyttänyt Cosbyn käyttäneen heitä seksuaalisesti hyväkseen vuosia sitten. Hyväksikäytöt ovat tapahtuneet usean vuosikymmenen ajalla. Tapauksia ei ole saatu oikeuden eteen, sillä monet niistä olivat jo vanhentuneita. Uhrit ovat silti iloinneet tuomiosta.

– Tuntuu, että uskoni ihmiskuntaan on palautunut, sanoi Lili Bernard oikeustalon ulkopuolella.

– Olemme iloisia siitä, että voimme viimeinkin sanoa, että näitä naisia uskotaan. Eikä vain #MeToo -kampanjassa, vaan myös oikeudessa, totesi asianajana Gloria Allred BBC:n mukaan.

Constand haki oikeutta nyt jo toista kertaa. Viime vuonna tuomari julisti oikeudenkäynnin rauenneeksi, kun valamiehistö ei päässyt yhteisymmärrykseen Cosbyn syyllisyydestä.

Cosbyn lakimies Tom Mesereau puolestaan totesi, että ”taistelu ei ole ohi”. Hän uskoo Cosbyn olevan syytön ja valittavan tuomiostaan.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti