Lounais-Häme

Bill Cosby tuomiolla, voi joutua vuosikymmeniksi vankilaan

Norristown, Yhdysvallat
24.09.2018, 09:45

Viihde

Yhdysvaltalaisen televisiotähden Bill Cosbyn, 81, oikeudenkäynti jatkuu tänään. Cosby todettiin viisi kuukautta sitten syylliseksi seksuaalirikoksiin, joista hän voi saada jopa 30 vuoden tuomion. Tuomio on luvassa kuulemisen jälkeen, joka saattaa jatkua huomisen puolelle.
TMZ-sivuston mukaan Cosbyn asianajajat aikovat vaatia, että heikossa kunnossa oleva ja lähes sokea Cosby olisi kotiarestissa kunnes kaikki valitukset on käsitelty.
Cosby on ollut vapaana liki kolme vuoden ajan miljoonan dollarin takuita vastaan. Häntä on kuitenkin seurattu GPS-paikannuksella.
Cosbyn maine tahriintui perusteellisesti, kun kymmenet naiset kertoivat julkisuudessa hänen huumanneen ja ahdistelleen heitä. Muut tapaukset eivät edenneet oikeuteen asti, koska mahdolliset rikokset olivat ehtineet vanhentua.
Toukokuussa Yhdysvaltain elokuva-akatemia erotti Cosbyn jäsenyydestään. Samassa yhteydessä potkut akatemian jäsenyydestä sai myös elokuvaohjaaja Roman Polanski, jota on syytetty 1970-luvun lopulla tapahtuneesta raiskauksesta.
Nykyinen oikeudenkäynti on jo toinen, jossa Cosbyn toimia käsiteltiin. Edellisessä oikeudenkäynnissä jury ei kyennyt pääsemään yksimielisyyteen Cosbyn syyllisyydestä tai syyttömyydestä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic