Lounais-Häme Ypäjä

Bingotauko jätti loven Ypäjän Yllätyksen tuloihin: Nyt jännitetään, palaavatko pelaajat Pertunkaaren sunnuntai-iltoihin

Yllätys-Bingo on Ypäjän Yllätyksen tärkein tulonlähde. Bingotauko päättyy sunnuntaina.
Bingonpeluulla on tuettu Ypäjän Yllätyksen toimintaa vuosikymmenestä toiseen. Kuva Pertunkaaren bingoillasta vuodelta 1998. Kuva: Marko Kullanen
Bingonpeluulla on tuettu Ypäjän Yllätyksen toimintaa vuosikymmenestä toiseen. Kuva Pertunkaaren bingoillasta vuodelta 1998. Kuva: Marko Kullanen

Ypäjän Yllätys-Bingon koronatauko päättyy sunnuntaina 2.8.

– Kovasti on kyselty, milloin pääsee pelaamaan. Tavoitteena on järjestää bingo taas jokaisena sunnuntaina, Ypäjän Yllätyksen järjestöasiantuntija Juho Santamäki kertoo.

Pertunkaaren sunnuntaibingoilla on pitkät perinteet. Bingotoiminta aloitettiin 60-luvulla ja viimeiset 15 vuotta bingoa on pelattu käytännössä vuoden jokaisena sunnuntaina. Kiivaimpina aikoina bingottiin jopa kolmesti viikossa.

Yllätys-Bingo kerää yhä 100–200 pelaajaa. Santamäki löytää suosion syyksi kaksi tekijää: ilmaiset kahvit ja kunnon palkinnot.

– Lahjakortteina jaetaan yli 2 000 euroa per ilta. Ja jos jahtipotti laukeaa, menee yhteensä 4 000–5 000 euroa, Santamäki kertoo.

Bingo tukee seuran taloutta

Bingon paluu on tärkeää Ypäjän Yllätyksen taloudelle.

– Bingo on ollut toimintamme päärahoituslähde, ja tuotoilla on rahoitettu pitkälti Pertunkaaren ylläpito, Santamäki kertoo.

Viiden kuukauden bingotauko on tehnyt merkittävän loven seuran tuloihin. Apua haettiin seuroille suunnatusta korona-avustuksesta, mutta Ypäjän Yllätys ei päässyt tukea saaneiden joukkoon.

Santamäki toivoo, että pelaajat löytävät edelleen Yllätys-Bingoon.

– Kannattavuuden raja on suunnilleen sadassa kävijässä, hän arvioi. FL

Yllätys-Bingo 2.8. alkaen sunnuntaisin Pertunkaaren palloilusalissa (Pertuntie 5, Ypäjä) klo 18. Ovet ja myynti aukeaa kello 16.30.

Lue myös: Bingotunnelmaa viriteltiin myös Hykkilä-Lunkaassa.

 

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic