Lounais-Häme

Bitumi irtoaa Terttiläntiestä

Someron Terttiläntien varren asukkaat ja tietä kulkevat ovat järkyttyneitä tien nykyisestä kunnosta, kun bitumia irtoaa tiestä viimevuotisen epäonnistuneen päällystyksen jäljiltä.

Terttilässä asuva kaupunginvaltuutettu ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Mikko Virtanen pitää tilannetta kauhistuttavana.

-Autot tulevat aivan kamalaan kuntoon. Bitumia irtoaa tiestä plussakeleillä ja bitumi on niin kovin auton kyljessä kiinni, ettei lähde millään irti. Renkaatkin ovat tahmaiset. Kun tulee pakkanen, tie on vähän parempi.

Pesusieni tulee Virtasen mukaan auton yhden pesun jälkeen aivan mustaksi. Vielä pahempi on, ettei bitumi tahdo lähteä irti edes liuottimilla. Yhdessä tienvarren talossa ikkunoissakin on bitumiroiskeita.

Bitumia tarttuu lämpimillä säillä myös tiellä kävelijöiden kenkiin ja koirien tassuihin, joista se mustaa mattoja.

 

Ongelma alkoi kiusata jo syksyllä Terttiläntien (yhdystie 2410) päällystyksen jälkeen.

Mikko Virtanen ei lähtisi syyttämään tien päällystänyttä yrittäjää.

-Yrittäjä tekee, mitä käsketään. Suunnittelussa on ollut suuria ongelmia. En tiedä, oliko pinnoitemateriaali virheellinen vai mikä.

Kyläläiset ovat olleet asiasta yhteydessä Varsinais-Suomen Ely-keskukseen mutta toistaiseksi tuloksetta.

-Ei sieltä ole osattu vastausta antaa. Selvityksen alla on, mistä tämä johtuu.

Asukkaat toivovat, että pinnoite korjataan mahdollisimman nopeasti.

 

Terttiläntien päällystyksen epäonnistuminen oli kuin kohtalon ivaa. Tien vanha päällyste oli ollut pitkään surkeassa kunnossa, railoinen ja kuoppainen.

-Vuosikausia toivottiin pinnoitetta. Kun se asia saatiin menemään eteenpäin yhteydenottojen jälkeen, tulikin tällainen pinnoite. Tämä on tosi surullista, Mikko Virtanen sanoo.

Terttiläntie ei palvele ainoastaan kyläliikennettä vaan se toimii luokituksensa mukaisesti myös yhdystienä pääkaupunkiseudun suuntaan.

Virtanen on ympäristölautakunnan puheenjohtajana saanut Terttiläntiestä kymmenittäin yhteydenottoja, sekä kyläläisiltä että sattumoisin tietä ajaneilta.

-Minulle on tullut sellainenkin puhelu, että ajoi yhden kerran tietä läpi ja auto tuli kamalaksi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic