Lounais-Häme

Blackjackissa tarvitaan korttituuria ja matikkapäätä

 

Asko Simola on harrastanut blackjackia pitkään, mutta toukokuussa hänellä on edessään uudenlainen pelitilanne. Mies on menossa toukokuun lopulla käytäviin blackjackin SM-kisoihin Helsinkiin.

Satunnaisesti blackjackia pelaava Simola osallistui viime viikonvaihteessa ravintola Statuksessa käytyihin blackjackin SM-kisojen Forssan karsintaan.

-Menin karsintakilpailuihin sillä tarkoituksella, että meinaan pärjätä, Simola sanoo.

Illan päätteeksi ilmeni, että kokemus oli valttia. Simola voitti turnauksen ja lunasti itselleen paikan SM-finaalissa.

Karsintakilpailun voitto ratkesi Simolan mukaan keskittymiskykyyn.

-Itselläni on hyvä muisti ja lasken avainkortit koko ajan mielessäni.

Simola selventää, että blackjackissa on alussa kuusi pakkaa, 312 korttia, jolloin jokaista avainkorttia on 24 kappaletta. Pelikierrosten edetessä kortit vähenevät ja samoin tekevät avainkortit. Simola pyrkii korttikiertoa seuraamalla arvioimaan, mikä kortti pakasta seuraavaksi todennäköisemmin tulee.

-Pelissä täytyy olla hyvä laskupää ja päättelykykyä. Heti ensimmäistä kierroksesta alkaen on myös opittava lukemaan millä systeemillä kaverit pelaavat.

Toukokuiseen finaaliin Simola aikoo valmistautua joko pelaamalla hieman tai antamalla onnen hautua. Tavoitteena on päästä varsinaiseen finaalipöytään.

-Vaikka tavoitellahan kilpailuista voi mitä vain, mutta kuten peleissä yleensäkin, blackjackissa on monta tekijää siinä välissä, Simola muistuttaa.

SM-finaaliin osallistuu 56 pelaajaa. Finaali jakautuu kolmeen osaan; pistejahtiin, eliminaatioon ja finaalipöytään. Pistejahdissa pelaajat pelaavat kukin kaksi kertaa 10 jakoa ja yrittävät saada mahdollisimman hyvän yhteenlasketun pistemäärän. Tämän jälkeen pistejahdin 28 parasta pelaajaa pääsee eliminaatiokierroksille. Eliminaatiossa pelataan kolme 14 pelikierroksen eliminaatiokierrosta. Eliminaatiokierrokset karsivat finaalipöytään lopulta seitsemän pelaajaa.

Huonolla onnella kenen tahansa finalistin peli voi päättyä jo ensimmäisellä kierroksella.

-Blackjackissa korttituuri on tärkeintä. Lisäksi tarvitaan sitä matikkapäätä, Simola toteaa. FL

 

Parempi pelikäsi kuin pelinhoitajalla
Blackjack on pelinhoitajaa vastaan pelattava korttipeli.Pelissä käytetään kuutta tai kahdeksaa 52 kortin pakkaa ilman jokereita. Kuvakortit ovat arvoltaan kymmenen pistettä. Ässän arvo on 1 tai 11 pistettä pelaajan valinnan mukaan. Muut kortit ovat osoittamansa pistemäärän arvoisia.Tavoitteena pelissä on saada parempi pelikäsi kuin pelinhoitajalla.Voittaja on se, joka pääsee lähemmäksi 21 pistettä – menemättä kuitenkaan yli.Manner-Suomen ensimmäinen Blackjack-pelikierros jaettiin maaliskuussa 1982 hotelli Hesperian yökerhossa Helsingissä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti