Lounais-Häme Somero

Blogikirjoittamista ja ruokakursseja Somero-opiston keväässä – hyvinvointia edistävät asiat voimakas trendi

Somero-opiston suunnittelijaopettaja Anne Turkulainen (vas.), asiakaspalvelusihteeri Tiina Jankama ja koulutuskoordinaattori Riitta Ryhtä Kuva: Tapio Tuomela

Somero-opiston kevätkauden ohjelma sisältää tuttujen kestosuosikkien lisäksi toivottuja uutuuksia, kuten blogikirjoittamista, ukulelen soittoa ja ruokakursseja.

Kevään opinto-oppaasta löytyvät nyt myös kesäkurssit. Somerolla ja Koskella alkaa keväällä ja kesällä kaikkiaan 89 kurssia. Syksyllä alkaneet ja keväällä jatkuvat kurssit mukaan lukien kursseja on kaikkiaan 135.

Opisto pyrkii elämään ajassa ja järjestämään kursseja, joita somerolaiset ja koskelaiset toivovat.

– Hyvinvointia edistävät asiat näyttävät nyt olevan pinnalla, ja se näkyy tarjonnassamme muun muassa ravitsemus- ja ruokakursseina, joita järjestetään Somerolla ja Koskella yhteensä tusinan verran, kertoo koulutuskoordinaattori Riitta Ryhtä.

Lapset ja ikääntyneet ovat opistolle tärkeä kohderyhmä, joille uuden Kiiruun koulukeskuksen omissa luokissa voidaan järjestää opetusta myös päivisin. Ikääntyneille on uutuutena tarjolla lausunta- ja esiintymiskurssi. Kesäkurssitarjonnasta löytyy lapsille mukavaa puuhaa raketti- ja tekniikkakurssilla sekä käsityö- ja askartelukurssilla.

Kaikenikäisille, ja vaikkapa koko perheen yhteiseksi harrastukseksi, sopii muun muassa geokätköily, jonka saloihin pääsee tutustumaan huhti-toukokuussa.

Ensimmäistä kertaa ohjelmassa on myös ukulelen soitto. Opetusta järjestetään sekä Somerolla että Koskella. Kurssit toteutetaan ryhmäopetuksena.

Uutuuskursseihin lukeutuu niin ikään kirjoittajaohjaaja ja kirjailija Minna Aution Minustako bloggaaja? -kurssi, jolla saa opastusta blogin perustamiseen ja kirjoittamiseen.

– Nyt alkamassa oleva kurssi järjestetään perinteiseen tapaan, mutta tulevaisuudessa voisimme järjestää myös kirjoittamisen verkkokursseja, jolle osallistuminen olisi mahdollista kauempanakin asuville, Autio visioi.

Kädentaitoja pääsee harjoittamaan esimerkiksi ensimmäistä kertaa Somerolla järjestettävällä puukkokurssilla.

– Käsitöiden tekeminen on hyväksi kaiken ikäisille. Se kehittää luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä sekä aktivoi molempia aivopuoliskoja, suunnittelijaopettaja Anne Turkulainen huomauttaa uusimpaan tutkimustietoon viitaten.

Perinteisten kuvataidekurssien rinnalle on otettu Valollisuutta ja ilmaisuvoimaa valokuvaukseen -kurssi, jolla keskitytään henkilö-, luonto- ja maisemavalokuvaukseen sekä still life -kuvaukseen.

Vuodenvaihde tuo muutoksen kudonnanopetukseen, kun kangaspuut siirrettiin joulun alla lukiolta vapautuneisiin SoLu:n tiloihin Myllypellontielle. Opetus uusissa tiloissa käynnistyy heti loppiaisen jälkeen.

Kevään opinto-opas on luettavissa opiston verkkosivuilla ja se jaetaan Someron ja Kosken koteihin torstaina 27.12. Ilmoittautumisia otetaan vastaan tiistaista 2.1. klo 17.30 alkaen, jolloin voi ilmoittautua puhelimitse klo 19 saakka ja sen jälkeen arkisin klo 9—15. Verkossa ilmoittautuminen on mahdollista ilmoittautumisjärjestelmän avauduttua ympäri vuorokauden.

Somero-opisto on Someron kaupungin omistama kansalaisopisto, jonka toiminta-alueeseen kuuluu Someron lisäksi Tl. Kosken kunta. Opistossa järjestetään vuosittain yli 200 kurssia ja luentoa, joilla opiskelee yhteensä keskimäärin 1500 opiskelijaa.

Uusimmat

Näkoislehti

11.8.2020

Fingerpori

comic