Lounais-Häme

Bloomberg: Erkki Liikanen nousi kärkinimeksi spekulaatioissa EKP:n uudesta pääjohtajasta

Helsinki
28.08.2018, 19:59

Talous

Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen on kohonnut kärkisijalle veikkailuissa Euroopan keskuspankin EKP:n seuraavasta pääjohtajasta, kertoo uutistoimisto Bloomberg.
Bloombergin ekonomistikyselyssä Liikanen on täpärästi ykkössuosikki Mario Draghin seuraajaksi EKP:n johdossa. Suomen Pankin nykyinen pääjohtaja Olli Rehn sijoittuu kyselyssä viidenneksi.
Draghin kahdeksan vuoden toimikausi EKP:n pääjohtajana päättyy lokakuussa 2019.
Aiemmin seuraajaehdokkaiden kärkinimenä pidettiin Saksan keskuspankin pääjohtajaa Jens Weidmannia, joka on nyt pudonnut kyselyssä neljänneksi. Weidmannin mahdollisuuksien on viime aikoina katsottu heikentyneen, kun Saksan liittokansleri Angela Merkel on lehtitietojen mukaan asettanut etusijalle saksalaisen saamisen seuraavan EU-komission puheenjohtajaksi.
Bloomberg kuvailee Liikasta Draghin läheiseksi uskotuksi ja EKP:n rahapoliittisen elvytyksen tukijaksi. Liikasta pidetään maltillisena ja pragmaattisena, Bloomberg arvioi.
Ylen tv-haastattelussa toukokuussa Liikanen, 67, sanoi katsovansa, mitä maailma tuo tullessaan.
– En käy kampanjaa enää mihinkään tehtävään. Jossakin voi tulla tilanteita, jossa kysytään, teetkö velvollisuutesi ja se on harkittava silloin, Liikanen sanoi Ylelle.
Bloombergin kyselyyn vastasi 24 ekonomistia 24.-27. elokuuta.

https://www.bloomberg.com/graphics/2018-who-will-be-the-next-ecb-president/
https://yle.fi/uutiset/3-10213525

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti