Lounais-Häme

Bolognan eilisessä kolarissa ja valtavassa räjähdyksessä kuoli yksi ja loukkaantui toista sataa

Bologna
07.08.2018, 19:51

Ulkomaat

Bolognassa eilen tapahtuneen liikenneonnettomuuden aiheuttajana pidetään alustavasti nestekaasua kuljettaneen säiliöauton kuljettajaa. Kuljettaja kuoli onnettomuudessa. Lisäksi kaikkiaan 145 ihmistä loukkaantui.
Säiliöauto ajoi moottoritiellä Bolognan ulkopuolella toisen rekan perään hiljentämättä vauhtiaan. Autot syttyivät tuleen, ja kolmas rekka törmäsi vielä niiden romuihin. Palo aiheutti muutamaa minuuttia myöhemmin valtavan räjähdyksen, joka sai myös moottoritien sillan romahtamaan. Onnettomuus näkyi poliisin eilen julkaisemalla valvontakameravideolla, jonka useat italialaisviestimet julkaisivat.
Vielä eilen italialaismediassa puhuttiin kahdesta kuolleesta ja loukkaantuneiden määrä oli alle sadan. Myös molempien rekkojen kuljettajat loukkaantuivat, mutta heidän vammojensa vakavuudesta ei ole tietoja.
Räjähdyksen ääni kuului koko kaupungin alueella, ja palosta noussut savupilvi näkyi sekin hyvin pitkälle.
Italian pääministeri Giuseppe Conte vieraili sairaalassa tapaamassa onnettomuudessa loukkaantuneita.
– Ottaen huomioon onnettomuuden olosuhteet ja mahdolliset seuraukset, voimme sanoa olleemme onnekkaita, hän totesi.
Italialaismedia kuvaili säiliöauton kuljettajaa ammattitaitoiseksi ja että hänellä oli vuosien kokemus herkästi syttyvien materiaalien kuljettamisesta. Onnettomuutta tutkiva syyttäjä sanoi, että yksi mahdollinen syy onnettomuuteen saattaa olla kuljettajan nukahtaminen rattiin, mutta että sitä ei voi vielä sanoa varmasti.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti