Bottaksella kauden viimeinen mahdollisuus voittaa - Mercedeksen suomalaiskuljettaja oli Abu Dhabin harjoitusten nopein

Abu Dhabi
23.11.2018, 19:38

Urheilu-uutiset

Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas oli tyytyväinen mies Abu Dhabin F1-varikolla. Syynä tyytyväisyyteen oli perjantain harjoitusten nopein aika ja se, että Bottaksen tuntuma autoon oli melko hyvä.
Bottas pääsi toisissa harjoituksissa parhaalla kierroksellaan aikaan 1.37,236. Sekä Bottas että Ferrarin Kimi Räikkönen kukistivat molemmissa harjoituksissa tallikaverinsa, ensiksi mainittu Lewis Hamiltonin ja jälkimmäinen Sebastian Vettelin.
Bottaksen lisäksi Red Bull -kaksikko Max Verstappen ja Daniel Ricciardo oli vahvassa vauhdissa. Verstappen oli avausharjoitusten nopein ja jälkimmäisten kakkonen. Ricciardo kirjasi sijat kaksi ja kolme.
Kärkitallit olivat Abu Dhabin Yas Marina -radalla lähellä toisiaan, sillä Verstappen hävisi Bottakselle 0,044 ja Ricciardo 0,192 sekuntia. Bottas oli avausharjoitusten kolmonen.
– Toisissa harjoituksissa auto tuntui melko hyvältä, ensimmäisissä ei niinkään. Aamupäivällä asfaltti on paljon kuumempi kuin illalla. Olen tyytyväinen autooni toisissa harjoituksissa, sillä niissä oloissa ajetut kierrokset ovat ainoat, jotka merkitsevät täällä, Bottas sanoi.
Sauberille siirtyvä Kimi Räikkönen ei miettinyt perjantaina, että kierrokset Ferrarin ratissa käyvät vähiin. F1-kausi päättyy Abu Dhabiin.
– En ajatellut asiaa, hän totesi lyhyesti harjoituspäivän jälkeen.
Räikkönen jäi kärkivauhdista, sillä hän oli avausjakson seitsemäs ja kakkosharjoitusten viides.
– Toiset harjoitukset menivät melko hyvin, mutta ensimmäiset olivat hieman hankalat. Kaikki tuntuvat olevan aika lähellä toisiaan, Räikkönen summasi.

Bottas juhli vuosi sitten

Bottaksella on tältä kaudelta voitto ottamatta. Abu Dhabista hänellä on hyviä muistoja, sillä Bottas vei kisan vuosi sitten nimiinsä.
– Voiton uusiminen on ainoa tavoitteeni tälle viikonlopulle, hän tiivisti.
Hamilton on jo varmistanut mestaruuden ja Mercedes valmistajien ykköstilan.
Räikkönen, Bottas ja Verstappen käyvät taistelua MM-sarjan kolmannesta tilasta. Räikkönen on ennen päätöstä kolmantena 251 pisteellään, Bottas on kerännyt 237 ja Verstappen 234 pistettä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic