Lounais-Häme

Bottas aprikoi MM-Meksikossa rengasvalintojen kanssa

Mexico City
28.10.2018, 11:42

Urheilu-uutiset

Formula 1 -kuljettaja Valtteri Bottaksella on tällä kaudella MM-sarjassa kolme kilpailua aikaa palata voittokantaan. Tänään Meksikon gp:ssä tavoite näyttää toivottomalta.
Viime kaudella kolme MM-kisaa voittanut Mercedeksen Bottas kaasutteli Meksikon aika-ajoissa viidenneksi. Hän oli nopein vielä ensimmäisessä osiossa, mutta kolmannella aika-ajojaksolla hän hävisi nopeimman kierroksen kaahanneelle Red Bullin Daniel Ricciardolle runsaat neljä sekunnin kymmenystä.
– Auto toimi paljon paremmin kuin edellisenä päivänä, mutta vielä pitää parantaa. Aika-ajoissa oli vaikeaa, kun radan lämpötila nousi koko ajan. Kolmannella jaksolla radan lämpö oli huipussaan, ja ajaminen oli yhtä taistelua, Bottas muisteli kokemuksiaan.
Varsinkin hyperpehmeä rengas on herkkä reagoimaan radan lämpötilaan.
– Kun radan lämpötila ylittää tietyn lukeman, ajamisesta tulee hyvin vaikeasti ennustettavaa. Joskus on pitoa, joskus taas luistaa, Bottas kuvaili.
Rengasvalintojen tekeminen on Mexico Cityn korkeassa ilmanalassa vaikeaa. Hyperpehmeällä seoksella on etunsa lyhyissä aika-ajoissa, mutta luotettavaksi kilpailurenkaaksi siitä ei ole.
– Se on hyvä rengasseos aika-ajoon, kun pitää yrittää nopeaa kierrosta. Toisella kierroksella se on kuitenkin jo hitaampi kuin ultrapehmeä rengas, Bottas vertaili.
Hän on ennen Meksikon gp:tä kuljettajien MM-sarjassa neljä pistettä jäljessä Ferrarin Kimi Räikköstä, joka lähtee kilpailuun Bottaksen takaa kuudennesta ruudusta.
Kauden 19. MM-kilpailu Meksikon gp alkaa illalla Suomen aikaa kello 21.10.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic