Lounais-Häme

Bowden janoaa voittoja

FoKoPon kausi A-divisioonassa on ollut yhtä ylä- ja alamäkeä. Vieraissa peli on kulkenut useimmiten mallikkaasti, mutta kotona Feeniksissä on ollut nihkeää.

FoKoPo on kuudesta kotipelistään voittanut vain yhden, kun Pyrinnön kakkosjoukkue kaatui lokakuussa parillakymmenellä pisteellä.

Koripoikien amerikkalaistakamies Shamarr Bowden myöntää, että joukkueella on parantamisen varaa, etenkin kotikentällä. Niin hänellä kuin muillakin pelaajilla.

-Meidän on parannettava puolustuspelaamistamme ja levypallopeliä. Kun saamme puolustuksen pitämään, se auttaa muillakin pelin osa-alueilla, 27-vuotias amerikkalainen sanoo.

Hyökkäyspelissäkin on petrattavaa. Joukkueen pelaajille tulee hitaissa hyökkäyksissä liian hätäisiä ratkaisuja, palloa ei malteta kierrättää ja etsiä vapaata pelaajaa. Hän uskoo kuitenkin, että parempaa on luvassa.

-Meillä on ollut loukkaantumisia ja sairasteluja. Uskon, että kun saamme kaikki miehet riviin ja tauolla harjoiteltua asioita, niin olemme ensi vuoden puolella parempia.

Bowdenin mukaan joukkue alkaa kääntää pelejä edukseen myös kotonaan. Ei ole mitään syytä siihen, miksei FoKoPo pystyisi pelaamaan samalla intensiteetillä ja yhtä hyvällä keskittymisellä Feeniksissä kuin vieraspeleissä.

Bowden pelaa nyt neljättä kauttaan ulkomailla. Charlottessa ja East Carolinassa pelattujen yliopistopelien jälkeen amerikkalainen suuntasi Tshekkiin, jonka jälkeen hän on koripalloillut myös Kyproksella ja Slovakiassa.

Hän myöntää kärsineensä aluksi koti-ikävästä, mutta on tottunut jo ulkomailla ja etenkin Euroopassa pelaamiseen.

-Minulle tuli tarjouksia pelata kauempanakin, muun muassa Keski-Aasiassa, mutta halusin pysyä Euroopassa. Viihdyn täällä ja olen tottunut siihen, miten asiat toimivat.

Hyvin hyppäreitä upottava Bowden on alkujaan kakkospaikan pelaaja, mutta viihtyy myös pelintekijän paikalla. FoKoPossa hän on pelannut eniten ykkösenä.

-Heitto on vahvuuteni, mutta tykkään myös syöttää ja rakentaa peliä. Olen pelannut enemmän kakkospaikkaa, mutta pidän myös pelintekemisestä. Kumpikin paikka sopii minulle.

FoKoPossa on 13 pelissä syntynyt 15,5 pisteen, 4,8 levypallon ja 3,6 syötön ottelukeskiarvot. Bowden on kärsinyt syksyllä pienistä vammoista ja on sitä taustaa vasten tyytyväinen alkukauden otteisiinsa.

-En tarkkaille tilastoja, vaan tärkeämpää on, miten joukkueella pelit sujuvat. Tiedän, että pystyn vielä parantamaan kunhan kausi etenee. Pystyn johtamaan paremmin peliä ja ottamaan enemmän levypalloja, Bowden sanoo.

FoKoPo on tippunut A-divisioonassa pudotuspeliviivan alle viidenneksi. Amerikkalaispelaaja uskoo, että FoKoPo nousee vielä pudotuspeleihin ja menee niissä pitkälle.

-Minä en ole ollut pudotuspeleissä sitten ensimmäisen ulkomaan kauteni, jolloin pelasin Tshekissä. Janoan voittoja, haluan todella päästä pelaamaan play off -otteluja. Meillä on kaikki mahdollisuudet menestyä tässä sarjassa, Bowden vakuuttaa.

Suomen A-divisioonan taso on yllättänyt amerikkalaisen positiivisesti.

-Olen selvitellyt asioita ja uskallan sanoa, että sarjassa on kovempi taso kuin aiemmin. Monella joukkueella on 2–3 amerikkalaisvahvistusta ja nekin joilla ei niitä ole, ovat hyviä. Tässä sarjassa ei saa helppoja voittoja, vaan jokaisen pisteen eteen on taisteltava. FL

 

FoKoPon takamies Shamarr Bowden
27-vuotias amerikkalainen takamies.195 senttiä, 80 kiloa.Pelaa paikoilla 1–2.Pelannut koripalloa 5–6-vuotiaasta saakka.Kasvattajaseura East Carolina (USA)Pelannut ulkomailla Suomen lisäksi Tshekissä, Kyproksella ja Slovakiassa.Tällä kaudella FoKoPossa keskimäärin 15,5 pistettä, 4,8 levypalloa ja 3,6 syöttöä ottelua kohden.

Uusimmat

Fingerpori

comic